Dar munții unde-s?

19

19“Din strașina curat’ a veșniciei

Cad clipele ca picurii de ploaie….

Ascult și sufletul își zic:

„Eu am crescut hrănit de taina lumii

și drumul meu îl ține soarta’n palme,-

Nemărginirea sărutatu-ma  pe frunte

Și’n pieptu-mi larg

Credința mea o sorb puternică din soare…”

 

Din strașina curat’a veșniciei

Cad clipele ca picurii de ploaie….

Ascult și sufletul se’ntreabă:

„Dar munții unde-s? – Munții,

Pe cari să-i mut din cale cu Credința mea?…

        Nu-i văd,-

   Îi vreau, îi strig și – nu-s!”…”

{Lucian Blaga}

„Susține conștient adolescența!” – curs modular de Dezvoltare personală şi spirituală în Iași, pe 23.05.2014 ora 11, direct și online.

adolescenta

adolescenta„Susține conștient adolescența!”  – curs  modular de Dezvoltare personală şi spirituală în  Iași, pe 23.05.2014 ora 11. Curs direct la Iași și online în toată lumea.

Trainer psiholog clinician principal, formator Niculina Gheorghiță

          Înscrieri la adresele de e-mail: holisterapi@yahoo.com, holisterapia@gmail.com, sau direct la telefoanele 0232/275993, și/sau 0730/112317 ;0752993317

 Cui se adresează:

- Părinților care au copiii în etapa adolescenței.

- Părinților care vor să susțină conștient omul în formare;

- Adulților (cadre didactice) din jurul adolescenților.

 Scopul cursului este:

 -  de a înțelege transformările cerebrale din perioada adolescenței;

- de a găsi metode optime de îndrumare, astfel încât experientizarea acestor transformări să le fie benefice;

-  de a crea armonie între generații;

-  de a susține conștienți etapa numită adolescență;

- de a îndruma proprii copii pentru a fi adulți echilibrați, maturi psihic, emoțional și spiritual.

Pașii cursului:

Pasul 1: Înțelege adolescența;

Pasul 2: Securizează adolescența;

Pasul 3: Creează armonia cu adolescența.

 Acest curs se împarte pe 3 întâlniri, o întâlnire la 3-4 săptămâni.

Cursul se desfăşoară timp de 5 ore pe întâlnire.

Costul unei întâlniri este de 250 ron.

În linkul de mai jos d-na Psiholog Gheorghiță Niculina vă oferă informații despre acest subiect.

https://www.youtube.com/watch?v=gjgW_7K_llU&feature=youtu.be

Geniul în manifestare

Viorea.

Viorea.

Din punctul meu de vedere a fi geniu înseamnă să descarci informaţii din potenţialul cuantic pe care să le structurezi, transmiţi şi implementezi în materie conştient, sub o altă modalitate decât au mai fost implementate cândva. Pentru a putea accesa genialitatea este necesar să ai „traducătorul” – adică mintea – pregătit. Ce înseamnă mintea pregătită? Adică să ai o viziune deschisă. „Cum?”-veţi întreba.

Autor articol: psiholog Niculina Gheorghiță

Pentru a activa o minte deschisă este necesar să conţii:

- Starea de prezenţă sau poziţia de observator;

- Acceptarea şi a altor posibilităţi de manifestare şi creaţie decât aţi folosit până acum;

- Dorinţa de a transmite frumosul în creaţie.

  1. Starea de prezenţă sau poziţia de observator

În termeni populari numim starea de prezenţă atunci când facem ceva din pasiune. În acea activitate făcută cu pasiune eşti acolo în ceea ce faci, timpul trece de obicei extrem de  ușor, parcă se dilată, eşti foarte eficient(ă) şi foarte fericit(ă) când termini ce lucrezi. Când ai terminat o astfel de activitate exclami: „O dar când a trecut timpul, nu se poate, parcă au fost câteva minute!” Asta înseamnă că ai fost în prezent, unit(ă) şi în comuniune şi conectare cu tot şi toate.

În general noi manifestăm pasiunea în câteva activităţi iar restul le facem că „trebuie”. Atunci când faci ceva din pasiune nu oboseşti, nu te simţi epuizat ci din contra te simţi foarte energic, bine dispus, ca şi cum te-ai încărcat la „o priză”. De fapt chiar aşa este. Atunci când eşti în prezent eşti în contact direct cu partea divină din tine, cu partea imaterială, cu acea structură principală din fiinţa ta, care este una cu universul.

De aceea atunci când eşti conectat cu tot şi toate descarci informaţiile necesare pentru a manifesta genialitatea în tot ceea ce faci: fie o mâncare, o activitate de grădinărit, o temă, un proiect, etc.

Pentru a dobândi abilitatea de a putea manifesta starea de prezenţă în fiecare clipă a vieţii tale ai nevoie de disciplină în a intra în poziţia de observator. Poziţia de observator este starea pe care o ai când nu eşti în noianul de gânduri şi nici în tumultul emoţiilor. Este starea când tu te simţi că eşti în spiritul tău, neinfluenţat de nimic din afara ta.

Eşti tu cu tine în contact cu exteriorul şi nu tu în exterior fără tine.

Cum se intră în poziţia de observator? Foarte simplu. Orice ai face sau oriunde eşti, îţi spui în mintea ta două întrebări:

  • „CE gândesc eu acum?“
  • „CE simt eu acum?“

Prin aceste două întrebări descoperi dacă nu eşti în prezent, adică dacă faci ceva şi te gândeşti la altceva. Atunci când faci ceva şi te gândeşti la altceva intri în emoţii distructive (furie, agresivitate, frică, etc.), deoarece este un decalaj între ceea ce faci şi ce gândeşti, fenomen care te duce în amintiri din trecut care te ţin în emoţii. Când faci ceva şi te gândeşti tot la acel ceva, adică eşti cu toată fiinţa acolo nu vei mai intra în emoţii deoarece emoţiile sunt provenite din conectarea cu momentele din trecut în care ţi-a fost frică, nu ai avut încredere în tine, nu te-ai simţit confortabil, etc.

Dacă descoperi că ai un gând care e departe de ce faci acolo, adu-te în prezent prin atenţie la respiraţie, la corpul fizic, ce faci şi cum îl simţi, atinge-ţi corpul, uită-te la o mână sau la un picior al tău, etc. Prin această atenţie concentrată te aduci în contact cu tine, cu corpul tău şi implicit cu fiinţa ta.  Când te aduci în contact cu tine vei observa că nu mai ai nici o emoţie. După ce ai reuşit să intri în contact real cu tine îţi recomand să spui o afirmaţie de genul:

  • „Eu sunt dintotdeauna în aici şi acum.” 
  • „Eu sunt dintotdeauna în prezent.”

Spunând aceste afirmaţii mintea ta se desprinde de gândul pe care îl rula mai înainte iar tu te poţi concentra la ce faci, la cum faci şi la cum te simţi.

2. Acceptarea şi a altor posibilităţi de manifestare şi creaţie decât aţi folosit până acum.

Prin această intenţie voi vă deschideţi mintea spre a înţelege fenomeneel sau acţiunile pe care le faceți în profunzime. Când accepţi că lucrurile se pot face şi altfel te duci într-o altă zonă a creierului tău unde nu ai mai implementat programe mentale până în momentul de faţă.

Am să vă recomand câteva exerciţii prin care vă veţi aduce în prezent şi care vă vor ajuta să vă deschideţi şi să acceptaţi că aceleaşi activităţi le puteţi face şi altfel.

  1. Scrieţi cuvintele invers, adică fiecare literă să o urmeze pe cealaltă în sens invers decât am fost obişnuiţi până acum;
  2. Scrieţi pe caiet de la sfârşit spre început (adică paginile se dau invers);
  3. Citiţi cărţile întoarse, adică urmaţi firul cărţii dar întoarceţi cartea cu susul în jos şi citiţi pagina de jos în sus.

Prin acest tip de exerciţii veţi descoperi că puteţi scrie şi citi altfel, dar va rezulta acelaşi efect al acţiunii. Ce am constatat când am descoperit aceste exerciţii? Pentru a putea citi, scrie sau înţelege ce fac a fost nevoie să fiu doar în prezent. Aceste exerciţii vă ajută să vă deschideţi mintea şi să vedeţi că lucrurile se pot face şi altfel. Mărturia multor cursanţi cărora le-am recomandat să facă aceste exerciţii a fost că se simt ca nişte copii fericiţi că pot face lucrurile şi altfel, sunt în prezent şi că este mult mai uşor ca înainte să scrie altfel, să citească într-un mod diferit.

Constatare. În câteva zile scrisul este foarte frumos în comparaţie cu cel obişnuit.

De ce oare? Pentru că eşti în prezent, iar când eşti în prezent ai dorinţa de a transmite frumosul în creaţie.

3. Dorinţa de a transmite frumosul în creaţie.

Cel mai puternic program pe care-l avem încă de la creaţie este programul de a crea. Aşa cum, ca fiinţe umane luăm din gena părinţilor toate programele (instinctele) de existenţă pământească: supravieţuire, procreaţie, inteligenţă, dezvoltare, etc. tot aşa luăm şi de la creatorul fiinţei noastre subtile (Spiritul) programul de creaţie.

Deci încă de la nivel de Spirit avem această intenţie de a aduce ceva nou şi de a transmite frumuseţea creaţiei în manifestare.

Când aduci frumuseţea în manifestare tu de fapt descarci informaţii din dimensiunile superioare planetei pământ sau dimensiunii a treia. Asta este de fapt frumuseţea. O aducere în planul fizic, concret ceva dintr-o dimensiune superioară.

Din punctul meu de vedere asta de fapt înseamnă evoluţie, să ai capacitatea să aduci în dimensiunea a treia ceva din arhetipurile dimensiunilor superioare.

Înglobând informaţiile de mai sus şi pentru a vă da voie să vă deschideţi mintea şi să manifestaţi geniul din voi vă recomand să folosiţi afirmaţia de mai jos, iar prin disciplină vă veţi transforma percepţia şi starea într-un geniu :

  • „Eu sunt dintotdeauna geniul în manifestare.”

Spunând aceste cuvinte lent ca şi cum ar pătrunde prin mijlocul capului vostru în fiecare celulă din corpul fizic, ca şi cum s-ar odihni în interiorul vostru, vă veţi crea în creier o conexiune neuronală prin care veţi fi deschişi la nou, veţi fi prezenţi în a descărca informaţii geniale din potenţialul cuantic, veţi fi creativi astfel încât lucrurile sau acţiunile pe care până mai ieri le făceaţi doar într-un singur mod (sau câteva moduri asemănătoare), astăzi le veţi face diferit. Această acţiune diferită vă va aduce o stare de mulţumire, bucurie şi satisfacţie interioară.

Trăind astfel veţi crea din nimic multe şi din cunoaştere altfel. Cu drag spre folos

Sărbătoarea Paștelui în comuniune cu natura.

“Femeie creează fericirea în cuplu” – curs direct la Iași și online pentru femeile care au terminat cursul de “Regăsirea Puterii interioare”.

IMG_4947

IMG_4947Holisterapia Training organizează cursul  modular de Dezvoltare personală şi spirituală „FEMEIE, CREEAZĂ FERICIREA ÎN CUPLU!”  în  Iași, joi pe 30.04.2015 ora 15.

Trainer:  Psiholog clinician principal, formator Niculina Gheorghiță

Înscrieri la adresele de e-mail: holisterapi@yahoo.com, holisterapia@gmail.com, sau direct la telefoanele 0232/275993, 0730/112317 și/sau 0787/575992

 “Femeie, creează fericirea în cuplu!” – este un curs de dezvoltare personală şi spirituală care se adresează femeilor care au absolvit cursul “Regăsirea puterii interioare” și doresc să-și îmbunătățească relația de cuplu.

Aici se primesc instrumente practice pentru activarea bucuriei în relația de cuplu, arta comunicării pentru un cuplu fericit și autentic, descoperirea armoniei interioare care se reflectă și în partener și cum să-și creeze un cuplu fericit. Este un curs bazat pe viziunea holistă asupra fiinţei umane – corp, minte, spirit. Cursul are la bază principiile fundamentale ale psihologiei clasice, psihologiei cuantice, neuroștiințelor și spiritualitate.

Scopul acestui curs este de a vă oferi posibilitatea să:

–         Să îți descoperi principiul feminin ca parte integrantă a potențialului tău divin;

–         Să descoperi diferențele semnificative dintre principiul feminin și masculin pentru a ajunge la virtutea înțelegerii ca adevăr trăit;

–         Să afli care este rolul femeii în cuplu;

–         Să lucrezi conștient cu tine pentru a redeveni femeia din trup de femeie;

–         Să te deschizi și să construiești o relație de cuplu cu partenerul, pentru a creea și trăi armonia divină.

Acest curs se împarte în 3 întâlniri, o întâlnire la 3-4 săptămâni.

Cursul se desfăşoară timp de 5 ore pe întâlnire.

Costul unei întâlniri este de 250 ron.

Pașii abordați la fiecare întâlnire sunt:

Pasul 1: Diferențele semnificative între principiile feminin și masculin și cum să le integrăm pentru a crea armonia;

Pasul 2: Arta comunicării sau activarea comunicării de la Sine la Sine;

Pasul 3: Armonia în cuplu începe din tine, Femeie!

 

Vă oferim o oră de dezvoltare personală cu trainerul nostru:

Doamna Niculina Gheorghiţă – psiholog formator, clinician principal

TVH București, 26.09.2014

https://www.youtube.com/watch?v=1bq12ZuIcV4&feature=youtu.be

1TV Neamț, 31.03.2015

https://www.youtube.com/watch?v=QQiTAGZA6_0&feature=youtu.be

Radio Iași, 20.03.2015

https://www.youtube.com/watch?v=NecGAhUvwWs

 

              Vă aşteptăm cu drag pentru a vă creea o viaţă de cuplu fericită.

Conectarea cerebrală în relația părinte – copil

creier_071

creier_071Conectarea cerebrală este o nevoie primordială pentru copilul nou născut. Încă de mic el are frecvență specifică doar cu mama, ființa cu care a stat în comuniune 7- 9 luni de zile și cu tata de la care are informații genetice și cu care a stat în câmpuri pe perioada sarcinii.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

De aceea atunci când vine pe lume, dacă este separat de mamă și ținut în altă parte (cameră, salon) fără să interacționeze cu câmpurile mamei, va plânge continuu. Prin plâns, el caută ca cineva să-l descopere și să-i satisfacă nevoia lui. Plânsul său este un efort cerebral destul de mare, este ca un stress, pe care-l percepe creierul și va secreta neurotransmițători care activează amigdala limbică, adică nevoia de apărare pentru că nu e nimeni lângă el (dintre cei cunoscuți ca frecvență) cu care să fie conectat și să se simtă apărat și protejat.

Prin această zbatere (plâns, căutarea de conectare cu creierul mamei) își va mări concentrarea pentru a percepe câmpurile mamei și asta duce la dezvoltarea peste limita normală a ventriculilor cerebrali.

Ventriculii cerebrali mărindu-se peste măsură încă din perioada mică, atunci când în perioada adolescenței crește și se dezvoltă lobul prefrontal, acești ventriculi măriți presează lobul prefrontal și asta duce la tulburări psihice în adolescență și în perioada adultă.

Încă de când eram în facultate am auzit de la un domn profesor o remarcă cu care nu am fost de acord și am zis că nu e drept pentru a trăi așa. Remarca era: “o dată ce o tulburare psihică s-a declanșat este foarte greu ca omul să mai fie ca înainte fără medicație sau chimicale din exterior”. În sinea mea am zis, dacă el s-a născut sănătos înseamnă că poate să fie sănătos.

Așa am descoperit terapia bowen care resetează organismul și anihilează acele traume din subconștient, traume care au dus la o anumită modificare cerebrală și ulterior la o tulburare psihică.

Cercetând mai departe am găsit studii prin care se evidențiază clar că lucrând conștient, cu atenție și concentrare conștientă, în creierul uman orice se poate reface și remedia.

Ce se întâmplă mai exact când lucrăm conștient prin atenție și disciplină?

Unde se duce atenția acolo se transmit impulsurile neuronale. Ce interesant. De fapt atenția este cea care dă direcția impulsului nervos pentru a crea legături neuronale solide, ca atitudine. Așa se explică faptul că unde se trimit impulsurile neuronale, acolo sunt întărite conexiunile neuronale. Prin intermediul atenției, activăm circuite specifice, de aceeași frecvență din creier și le întărim. Atunci când întărești conexiunile neurale care leagă diverse părți diferențiate ale creierului înseamnă că creezi integrare și echilibru în interiorul acestuia.

Concentrarea atenției prin disciplină creează integrare cerebrală.

Disciplina, conștiința și prezența pe care le realizezi vor face creierul capabil să crească, la propriu, mai multe fibre integrative care creează abilitatea de a regla emoțiile, atenția, gândirea și comportamentul, iar sentimentul tău de bunăstare interioară și exterioară se va îmbunătăți.

Așa că astăzi știința a ajuns la un așa nivel de explicare a acestui fenomen, încât am ajuns la concluzia certă că: tot ce a fost din naștere sănătos poate deveni în urma unei suferințe bolnav, dar cu ajutorul minții care va influența structura cerebrală să se refacă și să fie iarăși sănătos.

Revin la conectarea cerebrală atât de importantă pentru copilul în formare cu un exemplu personal.

Am născut pentru a treia oară la 42 de ani. În timpul sarcinii am descoperit când apare prima frică la un copil. Aceasta apare atunci când copilul este luat brusc de lângă mamă la naștere. Astfel am făcut tot felul de investigații cum să fac să nu-mi fie luat copilul la naștere de lângă mine. Adică care este metoda optimă de naștere, la ce spital pot să nasc cum vreau eu, etc. Am găsit studii din obstetrica franceză cum că ar fi bine ca copilului să i se taie cordonul ombilical doar atunci când se liniștește mișcarea cordonului, adică nu se mai zbate deloc. În termeni de timp între 15-30 minute după ce fătul a fost expulzat. Acest aspect îl ajută pe copil să se adapteze ușor cu noul mediu, să o simtă pe mama aproape și astfel să nu se creeze la nivel cerebral acea teamă care provine din faptul că fătul este deconectat brusc de la corpul și creierul mamei sale.

Am găsit în sfârșit o clinică privată unde am creat un protocol de naștere și au fost de acord cu toți acești termeni descriși mai sus.

Toate bune și frumoase până la termen când fetița mea avea 4500g și nu s-a putut naște natural. În sala de naștere fiind am decis împreună cu d-na doctor – care mi-a spus că fata nu se poate angaja pe canal deoarece fie este prea mare, fie are cordonul prea scurt – ca imediat să facem cezariană.

Vreau să precizez de ce mi-am creat să nasc altfel (conform teoriei că noi ne creăm realitatea) decât mi-am propus conștient. Cu 21 de zile înainte am început să lucrez conștient – prin tehnica afirmațiilor – în fiecare zi afirmația: „Eu sunt dintotdeauna nașterea optimă în confortul maxim al meu și al fetiței”. Așa că s-a creat realitate optimă pentru a naște în confortul maxim adică cezariana în situația în care greutatea fetei era destul de mare.

Așa că am mers în sala de operație, în 5 minute fetița era scoasă din burtica mea, eu eram super prezentă și conectată la tot ce se întâmpla. Așa că atunci când au scos-o și a început să plângă mi-am zis: “Știu dintotdeauna ce să fac ca să nu se creeze frica de abandon la micuță”. Și în câteva secunde (3-5 sec) am știut .

Vă veți întreba cum adică? Adică: deodată mi-a venit o idee și anume cum să îmi arunc benzile (câmpurile subtile) din jurul meu peste fetiță ca și cum să o înfășor într-un scutec subtil. În acea clipă fata nu a mai plâns, a deschis ochii și-a ridicat capul și se uita foarte curioasă la aparatele din jur (asta îmi mărturisea în acele clipe medicul anestezist care stătea lângă capul meu în timp ce ceilalți medici finalizau operația de cezariană).

Din cercetările realizate pe acest domeniu cum și în cât timp ne creăm o frică sau o emoție s-a descoperit că orice emoție se implementează la nivel cerebral în maxim 7 secunde. Așa că ținând cont de cât de repede mi-a venit ideea cu aruncatul benzilor peste fetiță, la nivel cerebral nu i s-a implementa această frică ca informație și nu a fost consolidată prin energie cu trăirea stării de frică.

Prin această experiență mi s-a confirmat a mia oară că: dacă cauți găsești, dacă bați ți se va deschide și dacă ceri ți se va da.

Universul este un potențial magnific unde sunt implementate toate aceste informații de cum să funcționăm în armonie, pace, bunăstare și bucurie.

De atunci urmăresc conștient această conectare cerebrală cu ea și am înțeles nevoia principală a copilului ca în fiecare dimineață și seară înainte de culcare să se simtă conectat la creierul părinților.

Această conectare dă copilului confort cerebral, starea de siguranță, de protecție iar părintelui capacitatea de a intuit nevoia pe care o are copilul în fiecare moment, și anume dacă vrea apă și nu lapte, dacă vrea schimbată sau nu, dacă vrea aer pentru că îi este foarte cald, etc.

Este o etapă fantastică dacă trăiești în prezent și conștient să vezi cum creezi realitatea prin intenția ta, și anume cum să faci totul frumos, ușor şi bine.

Această conectare a părintelui cu copilul încă de la naștere va fi asigurarea faptului că tânăra ființă se va dezvolta cerebral și afectiv în armonie, echilibru și bucurie.

Cu drag din cunoaștere și armonie pentru cunoaștere și armonie. Așa este și așa să fie!

« Older Entries