Să trăiești cu inima ușoară

Ceahlau 26.10.2013 421Pentru a putea trăi cu inima ușoară este necesar să respecți trei porunci esențiale. Acestea sunt: „nu compara, nu judeca și nu încerca să înțelegi cu mintea limitată.

Sunt trei porunci pe care dacă le aplici vei trăi starea de pace și armonie atât interior cât și în exteriorul tău.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Ce înseamnă “nu compara”?

De fapt se referă la a ieși din programele prin care am fost educați ca mereu să ne comparăm cu alții. Aceste programe ni s-au implementat foarte ușor prin examenele competitive susținute, prin evaluările date la fiecare nivel al vieții noastre, prin promovări, prin poziția socială, etc. Prin toate acestea am fost învățați să nu mai fim noi ci să ne modelăm după cum ne spune societatea și cei care ne-au evaluat. Astfel în loc să ne armonizăm cu ceea ce suntem ca potențial cuantic am rămas ancorați în aceste idei de separare de sine și de alții, ceea ce a dus la diverse suferințe.

Prin “nu compara” de fapt se deschide în noi starea și atitudinea de “a fi tu însuți/însăți”. Atunci când îți desfășori viața sub acest program de a compara mereu tot și toate, ești într-o continuă luptă de a fi diferit de tine, de alții, de tot ce te înconjoară și ieși de sub legea armoniei – care este o lege firească a universului. “Procesul comparației ne zăvorăște pur și simplu într-o închisoare chinuitoare”{Wiliam Bruge Joy}.

Sub acest sistem de credințe ești mereu în competiție, ești mereu pe fugă fără a avea timp să stai și să fii tu cu tine în realitatea ta.  Poți elimina această conexiune, convingere creată și alimentată din mica copilărie lucrând conștient cu tine ca măcar 21 de zile și mai apoi 4 luni să fii atent mereu la dialogurile tale interioare și exterioare vizavi de comparații. Să te autocorectezi în permanență pentru a putea să nu mai dai energie acelei rețele de “a te compara”, astfel încât să conștientizezi și să trăiești libertatea în manifestarea divinului din tine.

Lucrând conștient cu asta vei manifesta măreția sinelui divin, te vei lăsa ghidat de sinele divin și vei face diverse schimbări sau transformări în a te manifesta în și pentru evoluție și armonie. Astfel vei ajunge să trăiești cu inim aușoară.

Atunci când ești tu autentic vei scoate la suprafață manifestarea sinelui divin, ceea ce va duce la bucurie, împlinire, fericire și evoluție.

La nivel de sine toți știm că suntem divini, eterni, nemuritori,că fiecare individ este o reprezentare distinctă și unică prin formă și psihic iar fiecare e important în univers prin tot ceea ce manifestă. Când putem aduce în modul de a gândi și a ne manifesta acest adevăr ieșim de sub semnul comparației și trăim în, cu și pentru creație dezvoltatoare.

Ce înseamnă “nu judeca”?

Judecata provine din sistemele valorice condiționate și își are rădăcina în arcul reflex afectiv. O judecată poate fi doar o reacție la experiența prin care trecem. Reacțiile noastre la diverse acțiuni ale altora sau ale noastre sunt răspunsuri formate în funcție de cultura și subcultura creșterii și instruirii noastre. Pentru a reuși să ieșim din judecată este important să avem ca obiectiv acest lucru și să vedem orice acțiune sau manifestare, limpede fără să reacționăm. Reacția este semn de judecată. De aceea poziția de observator este ideală pentru acest antrenament în a nu judeca. Când ești în observator nu intervine structura afectivă (sentimentele și emoțiile) și poți acționa ca un om matur și echilibrat mintal și emoțional.

În cartea Teosofia a lui Rudolf Steiner găsim un paragraf care ne dezvăluie câteva elemente despre judecată și cum să ieșim din ea:

„Una din primele aptitudini pe care trebuie să și le dezvolte un om dornic să dobândească o viziune superioară a lucrurilor… este expunerea fără rezerve și prejudecăți la ceea ce-i rezervă viața omenească sau lumea exterioară omului… Cunoașterea este primită numai în acele clipe când tace orice judecata, orice criticism venit din noi înșine….Această expunere lipsită de prejudecăți și critică nu are nimic de-a face cu credința oarbă. Important este nu să putem crede orbește în ceva, ci să nu punem o judecată oarbă în locul impresiei trăite.”

Ce înseamnă “nu încerca să înțelegi”?

Se referă la nu încerca să înțelegi cu mintea limitată, creată în și din condiționări, prejudecăți ce se află în partea nevăzută a lucrurilor, în partea subtilă a fenomenelor. De ce să nu încerci acest lucru pentru că oricum nu ai sorți d eizbândă ca dintr-o lume și minte limitată să concepi, să vezi și să cunoști ce se află într-o minte nelimitată. Diferența între a înțelege din mintea limitată și trăirea fenomenului propriu-zis este ca de la cer la pământ.

Trăirea pură, implicarea în aici și acum îți poate da satisfacția, bucuria și fericirea clipei a momentului prezent. Sunt fenomene pe care oricât am vrea să le explicăm nu avem cuvinte de exprimare sau verbalizare. Uneori ne este mai ușor să manifestăm trăirea prin corpul fizic, adică mesajul nonverbal decât prin cel verbal.

Această poruncă ne scoate din nevoia de a înțelege din această perspectivă. Dacă ieși din această nevoie, acel flux de conștiință se închide și accesezi unul de frecvență ridicată prin care descarci infromații și știi din conștiința superioară ce îți este necesar pentru manifestarae spiritului în materie.

În spatele nevoii de a înțelege se află nevoia de a controla, care se manifestă pentru că îți este frică de suferință. Doar că această tendință te duce mai mult în suferință. Deoarece înțelegerea ta limitată de multe ori te bloghează în a trăi și a experimenta cu inima ușoară.

“Toate cele trei porunci privesc renunțarea la ideile despre ce ar trebui să fie și acceptarea a ceea ce este, iar suferința provine din cramponarea de ce ar trebui să fie și respingerea a ceea ce este.”

“Regăsirea puterii interioare” – curs nou la București pe 05.09.2015 ora 8.30 și ora 14.30

14

14HOLISTERAPIA Training organizează cursul  modular de Dezvoltare personală şi spirituală „REGĂSIREA PUTERII INTERIOARE” la București   pe 05.09. 2015 de la ora 08.30 și 14.30.

Trainer psiholog clinician principal, formator Niculina Gheorghiță

Înscrieri la adresele de e-mail: holisterapi@yahoo.com, holisterapia@gmail.com,  sau direct la telefoanele                                                       0232/275993, 0730/112317 și/sau 0787/575992

 Curs de dezvoltare personală şi spirituală unde se primesc instrumente și metode practice pentru regăsirea puterii interioare, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea inteligenței spirituale şi descoperirea esenţei divine din fiecare. Este un curs bazat pe viziunea holistă asupra fiinţei umane – corp, minte, spirit. Acest curs este creat având la bază principiile fundamentale ale psihologiei clasice, psihologiei cuantice, neuroștiințelor și spiritualitate.

Scopul acestui curs este de a vă oferi posibilitatea să:

– vă descoperiţi potenţele şi resursele magnifice din interiorul vostru;

– vă dezvoltați inteligența spirituală astfel încât să creați conștient în toate dimensiunile vieții voastre;

– învățați cum să vă iubiți pe voi, pentru  a trăi autentic și în armonie cu voi   și cu cei din jurul vostru;

– vă dezvoltaţi o atitudine de învingător în toate dimensiunile vieţii;

– învățați cum să trăiți conștient, miracolul care este viața;

– vă creaţi un echilibru între lumea interioară şi cea exterioară, şi oriunde veţi merge să duceţi lumea din interiorul vostru cu voi.

Topicile abordate la fiecare modul sunt:

Modul 1 – Regăsirea identităţii divine;

Modul 2 – Regăsirea puterii în relaţii;

Modul 3 – Regăsirea şi descoperirea iubirii de sine;

Modul 4 – Descoperirea puterii emoţionale și a iubirii Divine. Procesul iertării;

Modul 5 – Descoperirea puterii voinţei şi a credinței;

Modul 6 – Descoperirea puterii minţii. Interiorul creează exteriorul;

Modul 7 – Descoperirea trăirii în prezent, aici și acum. Prezentul Conștient.

Cât durează şi cât costă?

Acest curs se împarte pe 7 întâlniri, o întâlnire la 3-4 săptămâni. Cursul se desfăşoară timp de 5 ore pe întâlnire. Costul unei întâlniri este de 350 ron.

Vă oferim în linkurile de mai jos, două ore de dezvoltare personală cu trainerul nostru:

Doamna Niculina Gheorghiţă – psiholog formator, clinician principal

 TVH București, din 31.03.2015

https://www.youtube.com/watch?v=GohVItIfNgU&feature=youtu.be

 1TV Piatra Neamț, din 28.03.2015

https://www.youtube.com/watch?v=QQiTAGZA6_0&feature=youtu.be

 

              Vă aşteptăm cu drag pentru a vă crea o viaţă extraordinară!

 

 

 

 

Ești la fel de tânăr ca încrederea ta

20150602_105602

20150602_105602Ești la fel de tânăr ca încrederea ta

 de Samuel Ullman

 “Tinerețea nu este o etapă a vieții, ci este o stare de spirit. 

Este impulsul voinței, vivacitatea imaginației, victoria curajului în fața lașității,  

triumful aventurii asupra inerției umane.
Nimeni nu îmbătrânește pentru că a trăit un anumit număr de ani. 

Un om devine bătrân când își ia rămas bun de la idealurile sale. 

De-a lungul anilor, pielea se ridează; prin pierderea entuziasmului, se ridează sufletul. 

Grijile, îndoiala, lipsa de încredere, teama și disperarea sunt adevărații ani lungi din viața unui om, care pleacă capul spre pământ și târăsc sufletul prin praf.
Nu contează daca un om are 17 sau 70 de ani,

 în inima fiecăruia trăiesc dorul de minunea vieții, uimirea la  vederea stelelor milenare si a lucrurilor și gândurilor eterne, asumarea riscului, 

entuziasmul copilăresc  nesățios pentru ceea ce va aduce ziua de mâine, 

bucuria exuberantă si pofta de viață. 
Ești la fel de tânăr ca încrederea ta în viață și la fel de bătrân ca îndoiala ta, 

la fel de tânăr ca speranța ta, și la fel de bătrân ca deznădejdea ta. 

Atâta timp cât mesajul frumuseții, măreției și bucuriei lumii ajunge la inima ta, 

atâta timp ești tânăr. 

Numai atunci când aripile îți atârnă si inima îți este acoperită de zăpezile pesimismului și de gheața cinismului, numai atunci ești cu adevărat bătrân!”

 

Sănătatea creierului

sanatatea creierului

sanatatea creieruluiCreierul este cel mai fabulos și cel mai complicat instrument pe care-l avem la purtător. El este centrul de comandă și control care ne conduce viața.

Autor articol: psiholog Niculina Gheorghiță

Creierul nostru este implicat în tot ceea ce facem, incusiv în ceea ce simțim, cum ne comportăm și cum ne înțelegem cu cei din jur. Creierul este organul care ne conferă personalitatea, caracterul, inteligența și fiecare decizie pe care o luăm. Calitatea deciziilor și alegerilor pe care le luăm sunt cele care ne duc spre o viață lungă sau spre distrugere.

Pentru ca omul să poată fi activ, longeviv,bogat, înțelept, eficient, fericit și conștient în tot ceea ce face are nevoie să-și mențină sănătatea creierului la cote cât mai înalte.

Deci creierul este cel mai important organ al omului și merită multă atenție și grijă pentru tot ceea ce face ca să ne dirijeze în condiții optime corpul, mintea și viața.

Din studiile Dr. Amen se pare că una din cauzele care deterioarează creierul este greutatea corporală peste cea optimă (adică un indice al grăsimii mare în corp), deci grăsimea sau celulele adipoase în exces. Se pare că pe măsură ce omul crește în greutate, dimensiunea creierului se reduce.

S-a descoperit că celulele adipoase produc substanțe chimice cu efect inflamator și stochează toxinele în corp. Cea mai toxică grăsime este cea care se depozitează pe abdomen(burtă) atât la femei cât și la bărbați. Pentru a vă verifica indicele de masă corporală o metodă foarte simplă și la îndemâna tuturor este să vă măsurați cu un centimetru talia. Dacă vă știți înălțimea și ați măsurat talia, optim este să aveți centimetri în talie mai puțin de jumătate din înălțimea d-voastră. Dacă este mai mult e semn că aveți treabă să dați grăsimea jos de pe abdomen, pentru că altfel ea este una din cauzele pentru care sunteți nefericiți, depresivi, apatici, înceți la minte.

O altă cauză este glicemia crescută. Aceasta  este o cauză în primul rând emoțională, adică care pleacă tot din creier din sistemul limbic sau centrul emoțiilor. Pentru a vă determina să rezolvați nevoile de afectivitate pe care le căutați în dulce, liniștiți sistemul limbic prin două metode foarte simple:

 1. alergatul sau mersul cu bicicleta 30 minute pe zi;
 2. consumul de sunătoare sub formă de ceai (3 căni pe zi) sub formă de tablete 2 pe zi.

De ce aceste activități fizice liniștesc sistemul limbic?

Deoarece atunci când alergi sau mergi pe bicicletă este nevoie să fii în prezentul conștient pentru că altfel te-ai împiedica, ai cădea, etc. De fiecare dată când ești în prezent, tu ești în mijlocul creierului, ai o stare de conștiință superioară stării de supraviețuire și nu mai dai energie traumelor și suferințelor, trăite în trecut și implementate în subconștient.

O altă cauză este tabloul lipidic mare adică, un colesterol peste 250 și trigliceridele peste 200. Aceste valori ne indică o frică de supraviețuire și de viitor. Acea frică poate fi implementată încă din mica copilărie dacă viața a fost mai grea, stresantă familial și cu multe responsabilități. Astfel datorită acestor dificultăți din copilărie, la nivel cerebral se creează o rețea neuronală de acumulare a grăsimii – de care să ai nevoie pentru a supraviețui în eventualitatea unei situații de urgență.

Pentru a scăpa de aceste frici interne vă recomand ca o zi pe săptămână mai exact 36 de ore să consumați doar apă. Făcând această practică un timp de 6 luni veți desface acele conexiuni neurale care au dus la nevoia de acumulare, deoarece vezi că nu pățești nimic grav dacă nu mănânci ci bei doar apă.

Dr. Amen spune că problemele de sănătate fizică sunt o “urgență cerebrală.”

Conform unor cercetări recente, doar 30% din longevitatea este condiționată de genetică, restul de 70% depinde de noi. Obiceiurile de viață ne determină vârsta și sănătatea creierului.

Ca să creăm o minte genială și măreață cu care să acceptăm și să ne creăm o viață minunată este necesar să avem instrumentul pregătit.

Instrumentul cu care creăm mintea este creierul.   Aveți mare grijă de el!

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

“Regăsirea puterii interioare” curs nou la Iași pe 08.07.2015

IMG_9741

 IMG_9741HOLISTERAPIA Training organizează cursul  modular de Dezvoltare personală şi spirituală „REGĂSIREA PUTERII INTERIOARE” la Iași  pe 08.07.2015 de la ora 15.00 – 20.00.

Trainer psiholog clinician principal, formator Niculina Gheorghiță

Înscrieri la adresele de e-mail: holisterapi@yahoo.com, holisterapia@gmail.com,  sau direct la telefoanele 0232/275993, 0730/112317 și/sau 0787/575992

 Curs de dezvoltare personală şi spirituală unde se primesc instrumente și metode practice pentru regăsirea puterii interioare, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea inteligenței spirituale şi descoperirea esenţei divine din fiecare. Este un curs bazat pe viziunea holistă asupra fiinţei umane – corp, minte, spirit. Acest curs este creat având la bază principiile fundamentale ale psihologiei clasice, psihologiei cuantice, neuroștiințelor și spiritualitate.

Scopul acestui curs este de a vă oferi posibilitatea să:

– vă descoperiţi potenţele şi resursele magnifice din interiorul vostru;

– vă dezvoltați inteligența spirituală astfel încât să creați conștient în toate dimensiunile vieții voastre;

– învățați cum să vă iubiți pe voi, pentru  a trăi autentic și în armonie cu voi   și cu cei din jurul vostru;

– vă dezvoltaţi o atitudine de învingător în toate dimensiunile vieţii;

– învățați cum să trăiți conștient, miracolul care este viața;

– vă creaţi un echilibru între lumea interioară şi cea exterioară, şi oriunde veţi merge să duceţi lumea din interiorul vostru cu voi.

Topicile abordate la fiecare modul sunt:

Modul 1 – Regăsirea identităţii divine;

Modul 2 – Regăsirea puterii în relaţii;

Modul 3 – Regăsirea şi descoperirea iubirii de sine;

Modul 4 – Descoperirea puterii emoţionale și a iubirii Divine. Procesul iertării;

Modul 5 – Descoperirea puterii voinţei şi a credinței;

Modul 6 – Descoperirea puterii minţii. Interiorul creează exteriorul;

Modul 7 – Descoperirea trăirii în prezent, aici și acum. Prezentul Conștient.

Cât durează şi cât costă?

Acest curs se împarte pe 7 întâlniri, o întâlnire la 3-4 săptămâni. Cursul se desfăşoară timp de 5 ore pe întâlnire. Costul unei întâlniri este de 250 ron.

Vă oferim în linkurile de mai jos, două ore de dezvoltare personală cu trainerul nostru:

Doamna Niculina Gheorghiţă – psiholog clinician principalx- formator

 TVH București, din 31.03.2014

https://www.youtube.com/watch?v=GohVItIfNgU&feature=youtu.be

 1TV Piatra Neamț, din 06.06.2014

 

              Vă aşteptăm cu drag pentru a vă crea o viaţă extraordinară!

 

 

 

 

Rezultatul unei acțiuni este exact credința ta în rezultatul respectiv

IMG_9479

IMG_9479Se vorbește mult de credință despre faptul că de ea depinde totul, că dacă o avem schimbăm realitatea în care trăim și altele asemenea.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

S-a spus încă de acum 2000 de ani de către Iisus “credința ta te-a vindecat” sau „dacă ai credință cât un bob de muștar vei muta și munții ”, etc. Sunt extrem de multe pilde mărturii cum credința a transformat totul în altceva.

   Într-o zi mergând peste munți și văi cu mașina, meditam la cum funcționăm și ce din noi face ca ceva să se întâmple iar în fundal am auzit o expresie: rezultatul unei acțiuni este exact credința ta. Inițial m-am scuturat parcă mi-a trecut un fior prin tot corpul, parcă s-a oprit lumea în loc și a înghețat fluxul de conștiință pe care eram și imediat s-a deschis o altă stare, un alt flux de conștiință, o altă realitate.

   Atunci mi s-a clarificat acest subiect la modul că am văzut clar cum dacă crezi că ceva funcționează și reușești atunci așa se întâmplă.

   Am revenit la aceste afirmații despre cum îți creezi realitatea și am realizat că ele sunt o formă de a ne crește credința în ceva sau altceva. Am să vă dau un exemplu personal. Eram la Chișinău la un examen. Când l-am terminat m-am uitat la ceas și am zis că în două ore sunt acasă la Iași, deoarece eram plecată de dimineață și vroiam să ajung cât mai repede la micuța mea. Am plecat am mers regulamentar și deodată mi-am dat seama că nu am luat în calcul timpul pentru a trece cele două frontiere(moldovenească și românească). Eram la Ungheni și am zis eu la 17.30 sunt acasă, adică mi-am activat credința că așa va fi indiferent ce frontiere am de trecut. Miracol sau crearea realității conștient,  ajung la frontiera moldovenească  la ora 17.00, nici o mașină în fața mea. Îmi dă imediat actele și merg mai departe. Ajung la frontiera românească în fața mea o singură mașină la care era deja cineva și deodată văd că iese un domn din birouri vine direct la mine îmi face semn să trec pe o bandă care era liberă, îi dau actele mi le dă imediat înapoi și îmi urează drum bun. Asta înseamnă că la ora 17.06 am ieșit de la punctul de frontieră românesc. Așa că având acea credință că voi ajunge acasă la ora 7.30 a făcut posibil acest rezultat. Deci credința într-un rezultate este rezultatul însuși.

   M-am mai convins încă o dată că totul este posibil dacă crezi și intră în aria ta de acceptare că e posibil.

Trecând mai departe, de fapt ce se întâmplă când tu crezi că ceva va fi într-un fel sau altul? Din cercetările și trăirile mele am constatat că fiecare credință îți deschide un flux de potențial cuantic prin care toate se așează de la sine conform credinței tale.

    Noi fiind uniți la nivel de Sine cu tot și toate, atunci când eu am crezut că voi fi acasă la ora de mai sus, se pare că Sinele persoanei care a ieșit din birou să îmi verifice actele a preluat informația de la Sinele meu cum că vreau să trec repede și  domnul a ieșit afară chiar atunci. Putea să lase să aștept la rând pentru că nu erau mulți oameni în fața mea, dar ceva din el l-a scos afară. De aceea atunci când crezi în ceva tu de fapt în potențialul cuantic ai transmis acea credință iar cei care sunt pe recepție, frecvență cu tine se implică în realizarea credinței.

    Acum îmi aduc aminte de o persoană de la București care era prin Iași în interes de serviciu. Acea doamnă a vrut neapărat să mă cunoască și astfel a plecat de la ora 08  din hotel si a venit la clinică. Specific că era sâmbătă și era o zi când eu vroiam să plec de la ora șapte de acasă la munte. Deci după cum aveam eu planurile nu avea nici o șansă să mă cunoască. În schimb în acea dimineață s-a defectat ceva la pompa de apă și soțul meu la ora 7 a chemat un instalator care a lucrat la acea defecțiune. Așa că în loc să plecăm la ora 7, am chemat instalatorul la ora respectivă. Mereu mă întreb cu cea am adus în realitatea mea această situație și când am ieșit afară să i-au ceva o găsesc pe acea doamnă la poartă. Eu eram în haine de casă, ea se uita consternată la mine și am întrebat-o dacă caută pe cineva? Mi-a zis că mă caută pe mine. Am mers i-am deschis și am invitat-o să vorbim câteva minute că eu trebuie să plec. Instalatorul a lucrat și a revizuit defecțiunea la ora 9.30 când eu am terminat de vorbit cu acea doamnă minunată.

   Astfel ea mi-a povestit că și-a dorit atât de mult să mă cunoască personal încât așa a crezut că mă va găsi. Deci credința ei a făcut ca eu să mai stau câteva ore acasă ca să mă întâlnească.

   Care a fost aici mecanismul: Pompa avea o defecțiune mai veche, sinele ei a transmis către sinele meu că vrea să se întâlnească cu mine; atunci defecțiunea s-a manifestat în acea zi pentru că doamna a crezut că mă va cunoaște și astfel s-au rezolvat trei situații dintr-un foc. S-a reparat pompa, m-am întâlnit cu doamna și am mers și la munte tot în acea zi.

    Așa că atunci când crezi într-un rezultat așa va fi.

Uitați-vă la viața voastră și vedeți care sunt rezultatele. În funcție de ele vă veți da seama dacă aveți credință că se vor împlini sau nu.

Sunt tot felul de persoane care mă întreabă ce afirmație să facă pentru cutare sau cutare necesitate. Pot să le ofer un set de afirmații dacă nu își cresc credința că e posibil, nu se văd rezultatele.

Prin aceste afirmații vă dezvoltați credința. Dacă nu funcționează între 1-6 luni înseamnă că nu credeți că se poate întâmpla, nu intră în aria de acceptare că este posibil acel rezultat pentru care emiteți afirmația. Atunci spuneți doar ca să vă mai convingeți o dată că nimic nu funcționează, că sunteți o victimă, că nimeni nu vă iubește și că cineva acolo sus nu vă ascultă.

   Așa că dacă ceva nu funcționează întrebați-vă:

 • Cu ce din interiorul meu de fapt nu vreau să se împlinească?
 • Ce beneficii interne am?
 • Ce pierd dacă se împlinește dorința?

  La întrebarea ce pierd?- pot fi: atenția celorlalți, ies din victimă și nu mai pot manipula emoțional pe cei din jur(asta este o formă de putere primitivă – deci îmi pierd puterea), e necesar să-mi asum responsabilități și îmi este frică, etc.

Inițial o să spuneți că vreți, etc, dar dacă rezultatul diferă de ceea ce verbalizați, de fapt credința voastră este conform rezultatului creat.

  Dragi prieteni creatori aduceți-vă puterea în interior pentru a vă putea crea o viață minunată. Adresați-vă întrebări reflexive (adică voi vouă) și vă veți cunoaște: stările interioare, credințele, capacitățile activate, vulnerabilitățile. Prin cunoașterea de sine vă veți putea crea o viață conștientă așa cum vă doriți conștient. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

Binecuvântarea adolescentului

IMG_9469

IMG_9469Binecuvântarea adolescentului este un ritual vechi, antic şi de demult, un ritual care se face dintotdeauna, doar că în zilele noastre l-am neglijat complet. Atunci când un tânăr pleacă să facă ceva sau să susţină un examen, o întâlnire importantă, are nevoie de o atenţie specială. Are nevoie de prezenţa conştientă a adultului care-i spune câteva cuvinte de frecvenţă înaltă, care-l ajută să aibă încredere că totul va fi bine şi va reuşi ce vrea să facă.

Autor articol. Psiholog Niculina Gheorghiță

Vă recomand câteva expresii de frecvenţă înaltă, pe care să le utilizaţi când adolescentul pleacă de acasă pentru diverse acţiuni sau treburi.

Aceste expresii le vor da aripi să zboare spre succes fabulos şi împliniri măreţe:

 • Fii iubire în tot ce faci.
 • Fii succes fabulos.
 • Să fii armonie în manifestare.
 • Să fii împlinire în ce vrei să faci.
 • Creează în bucurie oriunde ajungi.
 • Creează pacea unde poposeşti.
 • Exprimă genialitatea în situaţiile întâlnite.
 • Exprimă frumos în acţiunile tale.
 • Cultivă cunoaşterea şi înţelepciunea în ceea ce găseşti pe traseu.

După ce îi spunem aceste expresii îi facem steaua albastră pe el şi apoi îl pupăm pe frunte.

Ce înseamnă steaua albastră?

Steaua albastră reprezintă semnul omului îndumnezeit. Este un semn care indică o protecţie mare prin faptul că atunci când ţi-l imaginezi pe tine sau şi pe cel din faţa ta, te va ajuta şi îl va ajuta să manifeste potenţialul divin, adică frumosul, iubirea, pacea, bucuria, împlinirea, discernământul, bunul simţ, armonia, dragostea de adevăr, etc.

Vă concentraţi să vizualizaţi o stea care începe de la genunchiul stâng, apoi la frunte, apoi la genunchiul drept, apoi la umărul stâng, apoi la umărul drept şi se încheie semnul la genunchiul stâng.

Ce semnifică pupatul pe frunte?

Acest ritual indică faptul că avem încredere că totul va fi bine, că va reuşi, că îl respectăm şi îl apreciem aşa cum este.

Acest ritual indică dragostea nemărginită pe care i-o purtăm şi faptul că are putere, voinţă şi forţă în tot ceea ce îşi propune.

Acesta este fenomenul binecuvântării prin care îi arătaţi că vă pasă de tot ceea ce vrea să facă, că sunteţi alături de el, că-l potejaţi şi îl iubiţi curat, ca pe o entitate măreaţă, dornică de experimentare.

 

“Regăsirea puterii interioare” – 18.06.2015 ora 15, curs direct la Iași și online în toată lumea

Sustine constient adolescenta - 029

Sustine constient adolescenta - 029 HOLISTERAPIA Training organizează cursul  modular de Dezvoltare personală şi spirituală „REGĂSIREA PUTERII INTERIOARE”  direct la la  Iași,  și online în toată lumea, joi pe 18.06. 2015 de la ora 15.00 – 20.00.

Trainer psiholog clinician principal, formator Niculina Gheorghiță

Înscrieri la adresele de e-mail: holisterapi@yahoo.com, holisterapia@gmail.com,  sau direct la telefoanele 0232/275993, 0730/112317 și/sau 0787/575992

 Curs de dezvoltare personală şi spirituală unde se primesc instrumente și metode practice pentru regăsirea puterii interioare, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea inteligenței spirituale şi descoperirea esenţei divine din fiecare. Este un curs bazat pe viziunea holistă asupra fiinţei umane – corp, minte, spirit. Acest curs este creat având la bază principiile fundamentale ale psihologiei clasice, psihologiei cuantice, neuroștiințelor și spiritualitate.

Scopul acestui curs este de a vă oferi posibilitatea să:

– vă descoperiţi potenţele şi resursele magnifice din interiorul vostru;

– vă dezvoltați inteligența spirituală astfel încât să creați conștient în toate dimensiunile vieții voastre;

– învățați cum să vă iubiți pe voi, pentru  a trăi autentic și în armonie cu voi   și cu cei din jurul vostru;

– vă dezvoltaţi o atitudine de învingător în toate dimensiunile vieţii;

– învățați cum să trăiți conștient, miracolul care este viața;

– vă creaţi un echilibru între lumea interioară şi cea exterioară, şi oriunde veţi merge să duceţi lumea din interiorul vostru cu voi.

Topicile abordate la fiecare modul sunt:

Modulul 1 – Regăsirea identităţii divine;

Modulul 2 – Regăsirea puterii în relaţii;

Modulul 3 – Regăsirea şi descoperirea iubirii de sine;

Modulul 4 – Descoperirea puterii emoţionale și a iubirii Divine. Procesul iertării;

Modulul 5 – Descoperirea puterii voinţei şi a credinței;

Modulul 6 – Descoperirea puterii minţii. Interiorul creează exteriorul;

Modulul 7 – Descoperirea trăirii în prezent, aici și acum. Prezentul Conștient.

Cât durează şi cât costă?

Acest curs se împarte pe 7 întâlniri, o întâlnire la 3-4 săptămâni. Cursul se desfăşoară timp de 5 ore pe întâlnire. Costul unei întâlniri este de 250 ron.

Locurile sunt limitate inclusiv online.

Vă oferim în linkurile de mai jos, două ore de dezvoltare personală cu trainerul nostru:

Doamna Niculina Gheorghiţă – psiholog formator, clinician principal

 TVH București, din 31.03.2014

https://www.youtube.com/watch?v=GohVItIfNgU&feature=youtu.be

 1TV Piatra Neamț, din 28.03.2014

https://www.youtube.com/watch?v=QQiTAGZA6_0&feature=youtu.be

 

              Vă aşteptăm cu drag pentru a vă crea o viaţă remarcabilă!

 

 

 

 

« Older Entries