Archive for Alimentaţie, sănătate

Cum ne vindecăm cu medicamentele lui Dumnezeu

În articolul acesta voi încerca să fiu cât mai explicit şi cât mai scurt. Ştiinţa din spatele cancerului e una foarte simplă.

Corpul fizic e format din trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă).

Sângele alimentează cu ”hrană” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp. Un nou-născut, pentru a creşte, are nevoie de două lucruri vitale: să fie hrănit şi să i se schimbe scutecele . Exact la fel e şi cu celulele noastre.

Ele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă).

Autor articol: Anatol Basarab

Continue reading “Cum ne vindecăm cu medicamentele lui Dumnezeu” »

Cum ne influențează grăsimea creierul

pesteCreierul este organul cel mai gras din corpul fizic. El este alcătuit în proporţie de 60% din lipide (diverse tipuri de substanțe grase). Compoziţia acestor grăsimi poate influenţa profund însăşi arhitectura celulelor, abundenţa sau sărăcia atât de importantelor dendrite şi sinapse – pivoţii inteligenţei, învăţării, memoriei, atenţiei, concentrării și dispoziției noastre. Cu alte cuvinte aceste grăsimi sunt necesare pentru crearea de noi reţele neuronale prin care vom manifesta inteligenţa, genialitatea, capacitatea de creaţie, concentrarea, creșterea distanţei dintre două gânduri care duc la împlinirea materializării a ceea ce ne dorim.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Continue reading “Cum ne influențează grăsimea creierul” »

Cum să bem apa…

Chinezii și japonezii beau ceai fierbinte în timpul mesei, nu apa rece. Poate e timpul să adoptăm obiceiul lor la masă.

Pentru cei cărora le place să bea apa rece, acest articol li se adresează direct.

Este frumos să bei un pahar cu apă rece după masă, dar apa rece solidifică hrana uleioasă pe care tocmai ai înghițit-o. Vă încetini digestia.

Când aceasta reacționează cu acidul, se va rupe și va fi absorbită de intestine mai repede decât mâncarea solidă. Trece în intestine și foarte rapid se transformă în grăsime și poate duce la cancer. Este mai indicat să se bea supa fierbinte sau apă caldă după mâncare.

Timpul corect pentru a bea apa

Timpul corect pentru a bea apa va îmbunătăți eficacitatea ei pentru corpul uman.

Două pahare de apă imediat după trezire, ajută la activarea organelor interne.

Un pahar de apă – 30 de minute înainte de o masă, ajută digestia.

Un pahar de apă înainte de a face baie, ajută la scăderea tensiunii sanguine.

Un pahar de apă înainte de culcare, ajută la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Rețeta de 5 minute care îți aduce sistemul imunitar la cote maxime

Conține usturoi, lămâie, piper și miere – ingrediente cu o putere incredibila împotriva virușilor. Un singur shot îți întărește sistemul imunitar și te ajută să treci cu bine peste această perioadă.

Despre usturoi, se stie deja că este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele în lupta cu bolile, iar proprietățile anti-virale sunt cât se poate de eficiente. Mierea, lămâia și piperul roșu au și ele o reputație foarte bună. Împreună, formează un adevărat elixir care te ajută să previi nenumărate boli – de la o banală răceală la cancer.

Rețeta de mai jos are un timp de preparare minim, dar beneficiile asupra organismului sunt maxime. Ea a fost recomandată de Natasha Longo, o nutriționista celebră și consultanță pe nutriție, pe site-ul Preventdisease.com.

  • 1 lămâie
  • 1-2 căței de ușturoi
  • 1/8 linguriță de piper roșu
  • 1 lingură de miere

Pasul 1: Taie lămâia în două

Pasul 2: Stoarce sucul de lămâie dintr-una din jumatăți. Păstrează coaja rămasă

Pasul 3: Mărunțește usturoiul și lasă-l să stea așa timp de 10 minute. Apoi, adaugă-l în zeama de lămaie, împreună cu piperul roșu.

Pasul 4: Adaugă și mierea și amestecă toate ingredientele foarte bine

Pasul 5: Pune sucul obținut în coaja de lămâie ramasă de la pasul 2 și consumă cu tot cu pulpă.

Patrunjelul – un remediu la îndemâna tuturor

patrunjelÎl știm atât de bine ca aliment, încât ideea că ar putea fi și medicament ni se pare mai mult o figură de stil. Ba fiert în supe, ba tocat în salate, s-a banalizat prea tare, ca să-l mai poți privi cu respect. Și totuși, va trebui să reconsiderăm pătrunjelul, acordându-i importanța pe care o merită.

Continue reading “Patrunjelul – un remediu la îndemâna tuturor” »

Utilizările vitaminei C – partea a 3 -a

Ochii care ne salvează viaţa

 Ochii reprezintă cel mai important dintre organele noastre de simţ,cel care ne întreţine şi ne salvează viaţa – cu ei vedem hrana, dar şi pericolul. Lichidul lacrimal conţine de 30-50 ori mai multă vitamină C decât sângele. Un cristalin afectat de cataractă e sărac în vitamina C. Un supliment (de aproximativ 1 gram pe zi) poate stopa şi chiar vindeca boala. De asemenea, vitamina C le poate fi de ajutor şi suferinzilor de glaucom. Administrată în doze mari (până la 30 grame zilnic), ea face să scadă tensiunea intraoculară până la 16 mm Hg (milimetri coloană de mercur), ceea ce înseamnă o ameliorare considerabilă. Orice tensiune intraoculară care depăşeşte 17 mm Hg, mergând până spre 50 mm Hg, este patologică.

Continue reading “Utilizările vitaminei C – partea a 3 -a” »

Acţiunea vitaminei C – partea a 2-a

Absorbţia rapidă a vitaminei

Această substanţă uimitoare este rapid absorbită în sânge şi în celule, dar şi trimisă în spaţiul intercelular. Leucocitele, globulele albe, atât de importante pentru sistemul imunitar, conţin concentraţii înalte de vitamină C. La omul sănătos, ele sunt pline până la refuz cu molecule de vitamină C, astfel fiind „înarmate până în dinţi” pentru lupta cu germenii patogeni.

Continue reading “Acţiunea vitaminei C – partea a 2-a” »

Vitamina C – remediu pentru viaţă -partea 1

vitamina_cUn remediu  împotriva tuturor bolilor. Probabil cea mai genială dintre invenţiile naturii este vitamina C, sau acidul ascorbic, cum o numesc specialiştii. Dacă s-ar decerna medalia de aur la o olimpiadă a substanţelor nutritive, ea ar fi câştigată, fără nici un dubiu, de Vitamina C. O substanţă mai preţioasă nu se găseşte pe tot pământul. Citiţi mai jos tot ce merită aflat despre acest superantibiotic.

Continue reading “Vitamina C – remediu pentru viaţă -partea 1” »

Apă caldă cu lămâie – o minune

lamaia3Începeți ziua cu o cană de apă caldă şi sucul de la o jumătate de lămâie.

E atât de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora.

Apa caldă cu lămâie:

1. Stimulează sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C şi potasiu. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor şi potasiu stimulează creierul şi sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale.

Continue reading “Apă caldă cu lămâie – o minune” »

Grâul încolţit – remediu minune

Prin anul 1993 am cunoscut un om minunat şi anume părintele Leontie Gazea de la Cepleniţa, jud. Iaşi. Când m-am întâlnit cu el avea 95 de ani şi arăta de 60 ani. Mi-a povestit cum s-a vindecat el de gută după ce a citit o carte de E. Guinter – “Să trăieşti fără a fi bolnav”. Şi astfel a experimentat ce scria acolo, şi-a schimbat modul de alimentaţie şi mânca grâu încolţit. Astfel mai jos vă redau cu drag regimul alimentar – minune al părintelui Leontie Gazea.

Continue reading “Grâul încolţit – remediu minune” »

« Older Entries Recent Entries »