Archive for Miracolul Bowen

Procedura Bowen – activarea mecanismelor de auto-vindecare

Procedura Bowen – activarea mecanismelor de auto-vindecare

Procedura Bowen – activarea mecanismelor de auto-vindecareProcedura Bowen activează următoarele mecanisme de auto-vindecare:

1. Reflexul de contracție majoritatea mișcărilor se realizează la origine, pe inserția sau pe corpul mușchilor, unde sunt localizați receptorii celulelor golgi, informând sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contracția țesutului musculotendinos. Acești receptori sunt stimulați în timpul mișcărilor de “solicitare” și “rolare” ale tehnicii Bowen. În cazul unui circuit durere – mușchi – spasm, putem întrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiți de sistemul nervos.

2. Proprioreceptorii articulațiilor – toate mișcările executate în jurul unei articulații afectează direct articulația, capsula și ligamentele, care sunt puternic inervate cu proprioreceptori. Și în acest caz, stimulii vor fi primiți de către sistemul nervos, invitând la normalizarea funcționării articulației, fără a fi nevoie de o manipulare în forță.

3. Fascia fiecare mișcare Bowen este efectuată la nivelul superficial al fasciei și afectează relația dintre fascie și nervii, mușchii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Fascia joacă un rol important în coordonarea musculară, aliniamentul postural și integritatea structurală și funcțională. Toate acestea vor fi afectate în mod negativ, deoarece în urma unui traumatism, fascia va deveni rigidă, contractată, torsionată și deshidratată, așa cum demonstrează lucrările Idei Rolf și a multor altor osteopați. Ca rezultat direct al unei ședințe Bowen, se observă adesea slăbirea aderenței, înmuierea țesutului afectat și îmbunătățirea posturii și a mobilității, fără imobilizare forțată sau întindere.

4. Re-echilibrarea sistemului nervos autonom (ANS) – se pare că Tehnica Bowen are cel mai important și profund efect în această zonă, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. ANS controlează peste 80% din funcțiile corpului și este foarte susceptibil la factorii externi de stres. Majoritatea oamenilor, trăiesc astăzi într-o constantă stare de stres și hiperstimulare simpatică a ANS. Vindecarea are loc atunci când ANS trece de la dominanta simpatică la cea parasimpatică. Tehnica Bowen activează ca un catalizator pentru această schimbare; în timpul ședințelor, pacienții adesea adorm sau cad într-o stare de profundă relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indică trecerea către dominanta parasimpatică, cu reducerea stresului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce doar câteva ședințe Bowen reactivează frecvent procesul de însănătoșire, atunci când convalescența în urma traumelor, bolilor sau intervențiilor chirurgicale stagnează sau se află în stadiu de platou.
5. Punctele Trigger multe din mișcările Bowen se suprapun sau coincid cu localizarea punctelor trigger, recunoscute. Prin eliberarea acestor puncte trigger, se înlătură senzația de durere și se ameliorează mobilitatea articulațiilor si coordonarea musculară.

6. Punctele de acupunctură și meridianele corpului majoritatea mișcărilor se suprapun peste punctele de acupunctură, iar unele cuprind chiar două sau trei meridiane dintr-o dată. Practicienii de acupunctură au corelat indicațiile și efectele mișcărilor Bowen cu punctele corespondente din acupunctură. Aceștia au comentat și asupra schimbării imediate a pulsului de acupunctură, ca răspuns la mișcări și proceduri. Suprapunerea acestor doua sisteme ar putea explica componenta energetică extrem de puternică a tehnicii și efectul său asupra organelor interne.

Eu și terapia bowen

Terapia Bowen

Terapia BowenCum am ajuns la ea și ce înseamnă pentru mine terapia bowen?

Am ajuns prin ghidarea Sinelui meu Divin, atunci când mă întrebam: undeva pe această planetă voi găsi o terapie care să-mi scadă colesterolul de la valoarea gigant de 550 la limitele normale (așa cum am avut cândva)? Era o întrebare pe care mi-o adresam de vreo 5 ani. Prietenii mei medici mă tot băteau la cap să iau diverse medicații pentru echilibrarea valorii (crestor, sortis) etc. Dar eu “care sunt “încăpățânată din fire”, adică nu mă las cu una cu două până nu elimin orice posibilitate naturală și firească de rezolvare” le răspundeam: “Voi găsi o terapie care va anihila din subconștientul meu  cauza (un accident de mașină în care am fost implicată în 2003) care a dus la creșterea bruscă a colesterolului de la valoarea de 160 la 550″.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

În această dorință de a găsi soluția, în cabinetul meu de psihologie vine o clientă care dorește consiliere psihologică. Lucrăm vreo 8 ședințe iar la a noua ședință vine total schimbată. Am văzut-o de cum a intrat pe ușă. Avea o mimică schimbată, pe față i se citea liniștea, s-a așezat cu atenție (nu ca înainte, când era ca un val vârtej care intra în cabinet). Am întrebat-o ce e cu ea și ce mai face? Mi-a răspuns că face foarte bine, că a făcut o terapie care  se numește bowen și că în timpul tratamentului a simțit cum i se ridică de pe corpul fizic, o mare greutate. Iar de la acea ședință care a fost cu 3 zile în urmă, ea se simțea ușoară, liniștită, nimic nu a mai reușit să o perturbe, din acea stare. Eu făceam ochii cât cepele, pentru că după descrierea ei, mi-am dat seama că e ceva extraordinar, ceva care acționează în plan psihic. Am întrebat-o încă o dată cum  se numește terapia? Terapia bowen sau bowtech, nu știa exact. Am terminat ședința de consiliere cu ea și am zburat spre casă. Aveam în mine un sentiment și o bucurie de nedescris.

De aceea am spus că Sinele Divin m-a îndrumat. Prea mă bucuram fără să am ceva concret sau să știu altceva decât numele unei terapii. Terapia bowen!

Am ajuns acasă am deschis internetul, google, căutare terapia bowen. Și minune: s-a deschis un site: www. bowtech.ro, și de aici a început fascinația mea pentru această terapie. Am citit 4-6 ore despre această terapie, tot ce am găsit în românește, mi-am zis “asta e terapia miracol” și am luat contactul telefonic ca să mă înscriu la primul curs. Dimineață la prima ora 9.00, am sunat m-am înscris. Primul curs începea pe 14.03.2008, adică peste două săptămâni de când am auzit de ea. M-am înscris și de atunci viziunea mea despre vindecarea s-a schimbat. Am înțeles că noi am fost creați cu un corp fizic care să se poată vindeca singur de diverse anomalii. Dar din cauza unor traume și suferințe, poate fi blocat doctorul interior sau inteligența corpului și de aceea apare boala, pe care o întreținem deoarece nu am rezolvat emoțional șocul și am rămas blocați acolo.

Astfel am început eu sedințe de terapie bowen, iar după 8 ședințe mi-am făcut analizele de sânge și surpriză, colesterolul meu a ajuns de la 550 la 283. Fantastic, corpul a lucrat extraordinar, iar SNA a anihilat trauma din subconștient astfel încât corpul și întreg sistemul să ajungă într-un echilibru optim pentru buna funcționare a sa.

Până am descoperit terapia bowen eu făceam încă de la 6 ani vindecări cu palmele, practicam o terapie inforenergetică, dar mai lipsea ceva. Așa am găsit terapia bowen care, din punctul meu de vedere, ca cercetător și practicant în arta vindecării, este o completă, complexa, neinvazivă și magnifică terapie. La terapia bowen, odată activat corpul, el va lucra indiferent dacă mai faci terapie sau nu. Asta am vrut, ceva ce nu ține omul în dependență ci îl ajută să se autovindece. Și așa cum universul, dacă îi ceri îți dă, în timp am găsit acest miracol.

De atunci am atâția ani (2008 început – 2013), timp în care am aplicat această terapie zilnic pe sute, cred că deja peste o mie de pacienți cu diverse afecțiuni – de la oameni în stadiu de legumă, sida și cea mai banală entorsă la gleznă – cu rezultate excepționale, pentru cei care au vrut să se vindece, au colaborat, au băut apa necesară în tratament și au fost atenți la corpul lor. În fiecare zi mă minunez de ce declară pacienții și de cum lucrează corpul nostru, atunci când doctorul interior este activ. Tot de atunci am îndrumat sute de oameni care făceau vindecări să acceseze  cursurile terapiei bowen, pentru a ajuta într-adevăr oamenii să se vindece. Așa în timpul cursului din martie, pentru că mi-am dat seama ce miracol este în această terapie, l-am rugat pe profesorul meu de terapie bowen să organizeze cursuri și la Iași pentru că aici nu erau (eu am făcut cursul al București) și, astfel, în august 2008 au început aceste cursuri și în Iași. Cu aceasta ocazie au accesat această terapie, ca practicanți, primii 20 de terapeuți bowen din zona Moldova. M-am ocupat de organizarea cursurilor în Iași 3 ani după care fiind foarte ocupată cu cabinetul meu de psihologie a rămas să se ocupe o altă colegă de organizarea locală a cursurilor.

Slavă cerului, lui Tom Bowen și celor care au acceptat să dea mai departe această cunoaștere, printre care profesorii cu care am făcut aceste cursuri: Andrew Zoppos, Oswald Rentsch și Elaine Rentsch. Vă mulțumesc Spirite Minunate și Minți Luminate care ați ales să faceți cunoscută întregii lumi această magnifică și miraculoasă terapie.

Vă doresc celor care citiți aceste rânduri să beneficiați măcar de o ședință  din minunata terapie.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru iubire!