Încrederea trezește tot ce este divin la alții

Increderea

Increderea“Bănuielile, neîncrederea, îndoiala sunt forțe distructive…

Când bănuiți pe cineva, fără a vă da seama, îl împingeți să facă ceea ce bănuiți…

Cum v-am spus de mai multe ori, trebuie să ținem cont de faptul că ființa umană posedă doua naturi: o natura superioară (Sinele Divin) și o natură inferioară (personalitatea – ego-ul), și efectele pe care le produceți asupra unei ființe depind deci de forțele pe care le treziți în una sau alta din aceste două naturi.

Atunci când emiteți bănuieli asupra cuiva, vă legați de natura sa inferioară, și nu numai că o întăriți, dar primiți de la ea curenți și, într-o zi, veți avea aceleași defecte și slăbiciuni ca și cel asupra căruia ați fost pornit. Dacă vă ocupați continuu de defectele altora, deschideți în voi înșivă o poartă pentru a le lăsa să intre și, prin această manieră de a acționa, vă întârziați propria evoluție…

Este un fenomen magic, este foarte simplu. Și contrariul este valabil, de asemenea. Dacă vă veți decide să vă gândiți doar la virtuțile cuiva, vă legați de virtuțile sale, de spiritul său, fie că o știe, fie că nu, se vor stabili legături și curenți între el și voi și, într-o zi, veți ajunge să aveți calitățile sale.

Când vom cunoaște această lege mare a schimburilor, a osmozei, a fuziunii, vom înțelege că trebuie să încetăm să ne legăm de slăbiciunile altora și, din contra, va trebui să căutăm ființe foarte evoluate pentru a avea schimburi cu ele. Astfel lucrează cei ce sunt inteligenți. Ceilalți, care sunt biete creaturi slabe, ignorante, stupide, nu se înverșunează decât asupra defectelor altora, asupra urâțeniei altora, fără a ști ce îi așteaptă…

Trebuie să încetați să mai trăiți cu îndoieli, bănuieli. Vă imaginați că eu trăiesc cu îndoieli? Nu, de la început eu lucrez cu certitudine și încredere, le dau credit oamenilor. Eu știu că multi oameni sunt ignoranți pentru că nu vor să știe mai mult, dar știu că, dacă le dau un mic capital, simbolic vorbind, ei vor putea să-și deschidă un mic “boutique” și să câștige atâți bani încât să-mi dea după aceea înapoi acest capital, iar apoi vor putea chiar să-i ajute pe alții.

Deci, și ei vor putea să le dea credit altora pentru a se putea redresa și ieși din dificultăți. Dacă Dumnezeu nu ar da credit oamenilor, niciunul dintre ei nu ar putea subzista. Și eu mă străduiesc să acționez ca și Dumnezeu. Mulți oameni au venit după mine, eu vedeam că sunt doar bieți oameni cumsecade, dar le-am acordat încredere; unii au lucrat, au învățat, și acum îmi dau înapoi din ceea ce le-am dat.

Dacă nu le-aș fi dat credit, bieții de ei, s-ar fi chinuit etern.

Fără încredere, nimic nu poate să meargă… Încrederea este absolut necesară pentru ca totul să funcționeze. Dacă voi credeți că, atunci când privesc anumite persoane, eu nu văd slăbiciunile care sunt acolo, marcate pe fetele lor, vă înșelați!

Eu dau credit la toată lumea, acesta este secretul meu. Grație acestei încrederi, am reușit să fac ceva. Încrederea trezește tot ceea ce este divin la alții.” {Maestrul O.M.Aivanhov}

13 comments

 1. Gabriela says:

  Poti sa ne spui te rog din ce carte a Maestrului O.M.Aivanhov ai luat acest fragment?
  Multumim Niculina,

 2. Cotea Alexandru says:

  Un articol extraordinar. Multumim ca existi. La multi ani.

 3. Georgeta says:

  Imi face placere sa citesc din maestrul Aivanhov. Este fantastic. Are darul sa te faca sa exclami: Au, cata dreptate are.

 4. Valentina says:

  Corect, ca in noaptea de inviere, se aprind lumanarile de la una la alta, increderea in Dumnezeul din fiecare (NAMASTE salut Dumnezeul din tine) il acceseaza si il deschide. ABSOLUT MAGNIFIC. multumim Niculina.

 5. maria says:

  foarte frumos explicat. multumesc

 6. Greti says:

  Va multumesc draga doamna.

 7. Alina Popescu says:

  E minunat sa acorzi incredere oamenilor si sa vezi in ochii lor BUCURIA SUFLETULUI ! Multumesc Niculina pt. acest articol SUPER !

 8. VLAD MARIA says:

  MULTUMESC NICULINA,adevarat si corect explicata o lege divina.

 9. Harhoi says:

  Frumoasa lectie de viata.

 10. marina eliza says:

  Poti sa ai incredere in ceilalti doar daca ai incredere in tine…

 11. Multumesc chiar am nevoie de incredere!” Încrederea este absolut necesară pentru ca totul să funcționeze!”

 12. Ionica says:

  Ce ma fac,daca timp de 25 de ani nu mi s-a acordat incredere? A venit acest moment cand nu mai suport acesta lipsa de incredere si vreau sa pun capat.

 13. Gica Vivi says:

  Şi ce ne facem cu oamenii cărora le acordăm încredere repetată , iar ei continuu te dezamagesc ? De ce se întâmplă acest lucru , Niculina ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *