Maestrul sau cel care-și creează conștient realitatea

Azi am ales să mă aplec asupra acestei titulaturi de “maestru”.

În acest articol am să vă redau ce înțeleg eu prin maestru, și care sunt caracteristicile celui care-și creează conștient realitatea.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Din punctul meu de vedere a fi maestru înseamnă să-ți creezi conștient realitatea prin forțele proprii, atunci când vrei tu fără să te folosești de alții pentru ați împlini niște nevoi.

Caracteristicile maestrului sau celui care-și creează conștient realitatea sunt:

 1. Stabilește scopuri clare (adică o variantă clară fără alte posibilități)

Un maestru își alege scopurile în cunoștință de cauză și le face împlinite prin credință, voință și disciplina minții. Adică prin eforturi susținute însoțite de aceste resurse interioare. Ceea ce face nu este întâmplător și nu este nici rezultatul unor forțe exterioare. Această persoană știe că el a ales cu liberul arbitru și în cunoștință de cauză ce vrea să împlinească și atunci este mai dăruită scopurilor sale, este mai responsabilă cu autodisciplina minții pentru că trăiește adevărul prin care nimeni și nimic din exterior nu poate face ceva în locul său. Acțiunile sale sunt aduse în lumina conștiinței doar de eforturile sale de intenție, voință și credință.

În același timp știind că scopurile sunt alese de el conștient poate oricând să modifice scopurile sau o parte din ele, ori de câte ori motivele menținerii lor nu mai au sens pentru viața și evoluția sa. Deci avem de-a face cu o persoană fermă în care mintea-spiritul și corpul sunt aliniate în același scop, și în același timp o persoană flexibilă adică detașată

 1. Echilibrează posibilitățile de acțiune cu abilitățile personale

Prin această caracteristică un maestru se autoobservă și vede ce abilități îi sunt necesare pentru împlinirea direcției propuse. După ce descoperă ce are nevoie își disciplinează mintea pentru a crea o conexiune neuronală astfel încât să poată manifesta acea abilitate în aici și acum.

O metodă simplă este tehnica afirmațiilor prin care zilnic să se repete o afirmație de genul: Eu sunt dintotdeauna (o abilitate; de exemplu: răbdare, curaj, inteligență creatoare, inspirație divină,claritatea minții, vitalitatea sinelui divin, minte nelimitată, credință, detașare, atenție, voință, autodisciplină, etc.) ……….. în manifestare.

Pe toată durata lucrului cu o afirmație  un maestru este atent la ce apare spre el și anume: informații, oameni, evenimente, situații care îl susțin în manifestarea acelei afirmații de lucru.

Astfel lucrând cu mintea sa pentru ași dezvolta o abilitate va acționa în consecință pentru împlinirea dorinței în echilibru mental și emoțional.

 1. Concentrare și implicare totala în aici și acum

Pentru un maestru concentrarea duce la implicare și implicarea poate fi susținută prin aport constant de atenție, adică prin credință nestrămutată în realizarea scopului propus.

Aici este necesară sarea de prezență maximă în tot ceea ce face. Adică este prezentă și atunci când spală vasele și atunci când este într-o meditație și atunci când face o plimbare și atunci când aleargă. Tratează fiecare activitate cu starea de prezență iar ceea ce face este o atenție totală în aici și acum.

Această atenție este suportul maxim în împlinirea scopului sau dorinței inițiale.

 1. Bucuria experienței subiective imediate

Un maestru este cel care și-a stăpânit mintea de a genera gânduri parazite.

Atunci când ți-ai stăpânit mintea și o poți controla orice se întâmplă poate fi o sursă de bucurie. Activarea stării de bucurie în fiecare moment din viața de zi cu zi îl ține pe un flux de conștiință a-l bucuriei de unde va face parte și realizarea scopului propus.

Pentru a trăi bucuria în fiecare moment este necesar de hotărârea, recunoștință și autocunoaștere. Tot la baza stării de bucurie stă și intenția de a crea armonia în fiecare moment experiențial.

 1. Dăruiește din experiențele sale

O ultimă caracteristică destul de importantă este că dăruiește din experiențele și descoperirile sale. Cunoaște legea dăruind vei dobândi această lege spune că atunci când dăruiești ceva, fără condiții, tu de fapt faci loc pentru a aduce în viața ta și alte experiențe minunate.

Un maestru nu ia de la altul și nici nu îi este frică că va pierde ceva deoarece toate experiențele sunt create și susținute din interiorul său, iar puterea interioară este activă, este conectat la divinul din el și la întreg câmpul cuantic unificat.

Spor la a fi creatorii conștienți ai realității voastre.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

 

 

5 comments

 1. dana-maria says:

  Multumesc!

 2. Adina says:

  Exceptional !!! Multumesc!!

 3. Anca Moraru says:

  Foarte frumos si pe inteles descris “maestrul” …. si a fi maestru se invata, asta este extraordinar! Si avem de la cine sa invatam.
  Multumesc!

 4. daniela filipescu says:

  Apreciez tot ceea ce sunteti. Viata ne aduce in realitatea noastra persoanele de care avem nevoie. Asa ati aparut dumnevoastra in viata mea.
  Sunt Daniela, am 50 de ani, nascuta in Vaslui,am un fiu de 30. Sunt despartita de cand fiul meu avea 9 ani (dupa divort tatal copilului a murit). De 15 ani traiesc in Italia. Am facut tot ceea ce am crezut mai bine la timpul respectiv pentru a-mi creste bine fiul. Educatia sau mai bine spus lipsa ei nu din anii 90 nu ne ajuta nici pe noi nici pe copii.Acum ascult ceea ce spuneti despre copii si plang ca nu am avut aceste informatii. Acum imi spun mereu “trebuia sa fac mai mult “, traiesc cu aceste regrete. Fiul meu acum traieste in Elvetia cu iubita sa si este independent.
  Ii spun aproape in fiecare zi ca il iubesc si ca este maret si poate sa faca orice isi doreste in viata. Cum sa fac sa ma revansez pentru greselile trecute ?
  In fiecare zi am ganduri “maimuta” . “Rumeg ” o anumita situatie, ceea ce mi-a spus o persoana….Scap de un gand si a doua zi ma leg de un altul.
  Cum sa fac sa nu mai am aceste ganduri obsesive ?
  De cinci ani vreau sa-mi deschid restaurantul meu impreuna cu actualul meu iubit. De fiecare data se risipea ca un fum actiunea. Acum de la 1 octombrie o sa se indeplineaca dorinta mea. Cum sa fac sa se indeplinesca, sa nu se mai scimbe ceva in ultimul moment ca in trecut ?
  Ce sa fac sa fiu sigura ca activitatea o sa mearga minunat si mai ales eu sa fiu la inaltimea rolului pe care il am? Eu sunt imaginea restaurantului. Eu intampin clientii, servesc, fac nota de plata. Eu vreau sa fie multumiti si fericiti. Oamenii sunt exigenti .
  De doua luni spun diverse afirmatii care cred eu ca ar putea sa ma ajute sa-mi linistesc creierul si sa am o viata frumoasa.
  Cand va ascult totul pare asa de simplu.
  Ascult si psihologi italieni dar dumnevoastra sunteti “concreta”.
  Sunteti minunata…
  Imi pare rau ca nu v-am cunoscut cand eram in Romania .Fiul meu si eu am fi avut beneficii.
  Multumesc. O zi minunata.
  Daniela Filipescu

 5. Gabriela says:

  Foarte bine explicat. Multumesc!
  O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *