Natura – “profesorul eminent”

Greierele-si-FurnicaDa, natura este cel mai bun profesor. Pentru a o auzi, e nevoie să deschidem ochii să vedem mesajele pe care ea vrea să ni le transmită. Pentru asta e nevoie de prezență în aici și acum. În fiecare clipă putem conștientiza informații minunate menite să ne aducă pacea și armonia atât în interiorul nostru cât și cu cei din jurul nostru.

Am să vă relatez o experiență personală din care am tras multe și mărețe învățăminte.

Autor articol: Niculina Gheorghiță

De curând am experimentat o activitate în curte și anume am strâns frunzele căzute din copaci împreună cu fiul meu mai mic. Băiatul cel mare nu a vrut să vină pentru că avea altceva de făcut în casă. De fiecare dată când îi spun să facem ceva „domestic”- prin casă sau pe lângă casă, își găsește de citit, de cântat, etc. În prima fază m-am întrebat de ce face el astea? – pentru că ce era de făcut era de distracție adică nimic dificil. M-am gândit la asta și am lăsat să înțeleg pe mai târziu. De obicei arunc întrebarea în mintea mea și apoi las să vină răspunsul prin situații, moment, evenimente, oameni,etc.

Am început să greblăm să strângem frunzele, iar de sub frunze săreau greieri mici și mari. Cel mic era fascinat cum săreau și m-a întrebat ce sunt aceștia și i-am răspuns că sunt greieri. Și atunci mi-a pus tot felul de întrebări, ce fac greierii, unde stau și de ce acum îi vedem.

Răspunzând la întrebările lui legate de greieri mi s-a întâmplat o conștientizare fascinantă. Și anume, mi-am dat seama că fiecare vietate din natură are un loc și un rost. Când mă uitam la greier mi-am adus aminte de fabula cu greierele și furnica. Acolo se relatează cum furnica strânge provizii pentru iarnă iar greierul cântă toată vara și nu se îngrijește de provizii. În acea poezie după cum vă aduceți aminte, greierele este blamat, comparat cu furnica și criticat că nu face ca ea. Tot în acele versuri ni se sugerează cât de minunată este furnica care strânge merinde pentru iarnă și cât de mult muncește ea, și cât de indolent este greierul care nu-și adună provizii ci doar stă și cântă. În acel moment am realizat cum suntem educați, programați încă de când suntem mici, să ne comparăm unii cu alții și să trăim muncind din greu, cum trebuie să te spetești muncind ca să ai pentru iarnă, etc.

Dar la asemenea conștientizare, am realizat imediat cât de minunată este treaba greierului, care cântă și încântă sufletul omului și al furnicilor prin vibrația dăruită de el cu ajutorul sunetului. Toate vietățile din jurul lui inclusiv mediul înconjurător își schimbă frecvența și lumina datorită cântecelor emise de greier. Câte poți crea ascultând greierii!

Mă uitam la mine, una e să muncesc cu o muzică divină în fundal și una e să muncesc și să se audă doar zgomote de mașini, trenuri, etc. Când am muzică parcă sunt inspirată, mă inspiră sunetul melodios și parcă îmi dă idei noi despre ce și cum să fac. Creez mai ușor sub influența muzicii.

Deodată m-am luminat în ceea ce-l privește pe fiul meu mare. El este artist preocupat de teatru, actorie și fotografie (este mai puțin îndemânatic în treburile casnice, domestice), iar dacă el printr-o glumă, sau scenetă face o sală să vibreze de încântare sau face un grup să se veselească și să râdă copios, atunci asta e menirea lui.

Fiind prezent în ceea ce face ca artă, activități care îi vin firesc din Sine, el este mai util dimensiunii în care suntem decât să dea cu mătura sau să spele sau să…. Prin aceste acțiuni el transmite lumină din hologramele lui celor din jur, transmite scântei care îi ajută să-și ridice energia în sigilii, și asta e un lucru magnific.

Modul lui de  a fi util în societate, susținând alți oameni este prin aceste secțiuni ale artei. Ceea ce face este frumos, sublim și înălțător atât pentru el cât și pentru cei din jur. Așa că dacă nu strânge frunze din curte sau nu face curat în casă, nu înseamnă că este leneș. Ci el oferă ce știe mai bine realității înconjurătoare. Este un copil extraordinar așa cum este el clădit ca entitate. Este un copil minunat și “boem” cum își spune el.

Noi avem tendința să vrem să creștem copiii cum “e bine”. Bine pentru cine?

Ceea ce am constatat atunci este că, dacă el este prezent în tot ceea ce face, asta are de făcut atunci. Nu înseamnă că trebuie să care provizii, precum furnica, să facă ce “ar trebui să facă orice copil, om”, etc. Dacă el știe cum să se spele, cum să mănânce și de unde să-și ia hainele și mâncare, sigur se va descurca în viață în acest plan concret pentru îngrijirea trupului și a locuinței sale materiale. Știe strictul necesar deoarece când era mic tot timpul era după mine să-i dau să facă una sau alta. El are rețele neuronale formate încă de la 3 ani de cum să-și spele șosetele, cum să mănânce, etc, dar cum are alte preocupări. Atunci am constatat încă o dată cum ființa umană a inventat diverse tehnologii pentru a-și ușura munca fizică ca să aibă timp pentru a crea și a-și manifesta Spiritul în materie.

În concluzie am realizat cât de măreț este greierele, cum toată vara ne încântă auzul și sufletul cu cântecele sale minunate, el se ocupă de sigiliile superioare, precum Maria, din pilda transmisă de maestrul Iisus cu Marta și Maria. Adică Marta se îngrijea de cele lumești iar Maria se ocupa de cele sufletești. Deci fiecare are un har pe care să-l manifeste cum știe și poate el mai bine. După această experiență am înțeles cât de important este să vedem rostul din fiecare acțiune sau activitate a celor din jur, chiar dacă nu este cum vrem noi. Fiecare are un sens și un rost. Spor la lucru cu voi și conștientizați că mintea deschisă este cea care vă aduce pacea în voi și în jurul vostru. Cu drag

11 comments

 1. alexandra_petrisor2010@yahoo.com says:

  Sent from my HTC

 2. Florentina says:

  Minunat articol Niculina, daca ai sti cat m-am nvinovatit si eu ca nu-mi plac anumite activitati si cat de acuzata am fost de cel de langa mine pentru asta …. decat sa lucrez la pamant in gradina preferam sa creez bijuterii si ma simteam vinovata ca altii se spetesc si eu nu am nici placerea , nici forta de a face asa ceva. Pana la urma am ramas singura cu Dumnezeu si cu bijuteriile create pe care le valorific si ma bucur cand vad entuziasmul persoanelor care le cumpara, le probeaza, le admira …Multumesc pentru articol! Fii binecuvantata!

 3. Alina Popescu says:

  Cat de simplu ,de profund si minunat chair reconfortant este de fiecare data cand SInele Divin ne ARATA ,RASPUNSUL ( solutia) ,relaxant de simpla si mai ales in armonie cu tot ce a creat DUMNEZEU ! Multumesc Niculina !

 4. moni says:

  exemplele concrete si traite pe care ni le povestesti sunt cele mai bune pilde pentru lucrul cu noi in a trai in aici si acum. multumesc.

 5. anca says:

  Cand l-am vazut pe fiul dvs. la prezentarea de carte…mi-am zis …cred ca va ajunge regizor daca de pe acum exerseaza…nu stiu de ce am gandit asa…poate pentru ca punea suflet in ceea ce face…aveti copii foarte frumosi!

 6. holisterapi says:

  Mulțumesc. Acesta este visul lui să ajungă actor desăvârșit și regizor.

 7. Superb. Va rog, dati-mi voie sa preiau acest articol pe blogul meu. Vreau ca cei ce ma citesc sa afle despre si de la dumneavoastra, pentru ca este important pentru noi toti ceea ce transmiteti.

 8. Monica says:

  A respecta pe oricine chiar daca persoana nu corespunde ideilor noastre despre cum “trebuie” sa fim noi ori lumea exterioara este secretul vietii armonioase. De vreme ce existam – asa cum suntem noi – inseamna ca avem un rost, chiar daca altii nu il vad. Avem dreptul sa fim tocmai pentru ca existam. Altfel nu am mai fi (la fel ca si nimic din ce consideram noi ca e “rau”) – logic, nu?
  Baietii dvs sunt norocosi sa aiba o mama constienta si care e deschisa spre cunoastere.
  Va imbratisez cu drag,

 9. holisterapi says:

  Da. Puteti prelua articolul. Sa fie de folos la cat mai multi oameni. Cu drag

 10. Va multumesc! Uitati aici articolul, daca doriti sa vedeti: http://spatiulinimii.wordpress.com/2013/09/24/natura-profesorul-eminent-articol-de-niculina-gheorghita/
  Aveti loc de onoare pe blogul meu (vedeti in bara laterala din dreapta), impreuna cu blog-ul dvs. Sper sa-mi permiteti sa indraznesc acelasi lucru cu alte articole viitoare.
  Va asteptam cu drag in Bucuresti, la lansarea de carte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *