Cum se aplica

Tehnica Bowen este un concept nou în contextul terapiilor manuale; ea nu derivă, nici nu este similară unei alte metode terapeutice corporale. Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate efectuate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjuctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Aceste mişcări transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivând memoria celulară a unei stări pre-existente de bine, sănătate, echlibru şi optim existenţial.

Există anumite pauze între secvenţele de mişcări, ce oferă corpului timpul necesar pentru prelucrarea informaţiilor primite, pentru formularea reacţiei de răspuns şi activarea procesului de auto-vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile, chiar după prima şedinţă de tratament, deoarece corpul va continua procesul de autovindecare şi în zilele următoare. De cele mai multe ori sunt necesare doar câteva şedinţe de tratament pentru a rezolva afecţiuni acute.

Terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa organismului ca un întreg, într-o manieră holistică.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseşte manipulări în forţă. Terapeutul nu forţează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă aceste acţiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm şi în propriile sale limite.

3 comments

 1. Diaconu Mihai says:

  Hristos a inviat!
  Suneti-mi, va rog, terapia Bowen da rezultate in cazul unui pacient diagnosticat cu Tireotoxicoza-troida cu noduli? In caz afirmativ as fi interesat de aceasta terapie. Un pret pe sedinta? Va multumesc anticipat!!

 2. holisterapi says:

  Aceasta terapie ajuta in absolut toate bolile, deoarece este o terapie de autovindecare. Prin aplicarea procedurilor bowen se activeaza capacitatea corpului de autovindecare si de regenerare. Am multe cazuri in care au disparut nodulii. O sedinta de terapie costa 75 ron, si se aplica o data pe saptamana. Numai bine si multa sanatate.

 3. Dicianu Doina says:

  Buna ziua! As avea nevoie de astfel de sedinte .Vreau sa-mi spuneti unde se fac si cum va pot contacta ! Sufar de depresie si anxietate generalizata , atacuri de panica etc. Am nevoie de astfel de ajutor pentru ca am refuzat tratamentul medicamentos in speranta ca pot singura …este greu si am nevoie de ajutor. V a rog mult dati-mi un raspuns e-mail: dicicosmin@yahoo.com, edyshop top – facebook , sau tel : 0764276346

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *