Cum se aplica

Tehnica Bowen este un concept nou în contextul terapiilor manuale; ea nu derivă, nici nu este similară unei alte metode terapeutice corporale. Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate efectuate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjuctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Aceste mişcări transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivând memoria celulară a unei stări pre-existente de bine, sănătate, echlibru şi optim existenţial.

Există anumite pauze între secvenţele de mişcări, ce oferă corpului timpul necesar pentru prelucrarea informaţiilor primite, pentru formularea reacţiei de răspuns şi activarea procesului de auto-vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile, chiar după prima şedinţă de tratament, deoarece corpul va continua procesul de autovindecare şi în zilele următoare. De cele mai multe ori sunt necesare doar câteva şedinţe de tratament pentru a rezolva afecţiuni acute.

Terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa organismului ca un întreg, într-o manieră holistică.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseşte manipulări în forţă. Terapeutul nu forţează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă aceste acţiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm şi în propriile sale limite.

15 comments

 1. Diaconu Mihai says:

  Hristos a inviat!
  Suneti-mi, va rog, terapia Bowen da rezultate in cazul unui pacient diagnosticat cu Tireotoxicoza-troida cu noduli? In caz afirmativ as fi interesat de aceasta terapie. Un pret pe sedinta? Va multumesc anticipat!!

 2. holisterapi says:

  Aceasta terapie ajuta in absolut toate bolile, deoarece este o terapie de autovindecare. Prin aplicarea procedurilor bowen se activeaza capacitatea corpului de autovindecare si de regenerare. Am multe cazuri in care au disparut nodulii. O sedinta de terapie costa 75 ron, si se aplica o data pe saptamana. Numai bine si multa sanatate.

 3. Dicianu Doina says:

  Buna ziua! As avea nevoie de astfel de sedinte .Vreau sa-mi spuneti unde se fac si cum va pot contacta ! Sufar de depresie si anxietate generalizata , atacuri de panica etc. Am nevoie de astfel de ajutor pentru ca am refuzat tratamentul medicamentos in speranta ca pot singura …este greu si am nevoie de ajutor. V a rog mult dati-mi un raspuns e-mail: dicicosmin@yahoo.com, edyshop top – facebook , sau tel : 0764276346

 4. Camelia Bruckel says:

  Buna Niculina,

  As dori o programare pentru bowen therapy pentru mama mea, 81 ani, din Brasov. Unde,cand si cum pot programa o sedinta ?

 5. Momentan sunt în concediu de maternitate. Până în octombrie 2017 nu ofer terapie de nici un tip. Căutați un terapeut disponibil. Mult succes

 6. Madalina Danciu says:

  Buna ziua si bine ati venit in viata mea, ca tare mi-era dor de dumneavoastra!

  V-am (re)descoperit de vreo 4 zile. Intrucat sunt la inceput si nu am cumparat cartile pe care le-ati scris, va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari, cand veti avea ragaz:
  1. afirmatiile se spun de 21 de ori timp de 21 de zile sau de 21 de ori timp de 29 de zile? sau… ?
  2. aceeasi intrebare pentru atunci cand vrei sa te impaci cu cineva caruia i-ai gresit mai demult, ii ceri iertare, il ierti, ii spui ca-l iubesti si-i multumesti de cate ori? in mai multe zile?

  Va multumesc din suflet si va doresc tot binele din lume!

 7. Afirmațiile se spun de 21 de ori timp de 29 de zile, si apoi de 7 ori/zi pana la 6 luni.
  iertarea timp de 7 zile o data pe zi.
  Mult succes

 8. popoiu gabriela says:

  spuneti-mi va rog terapia bowen da rezultate si in anevrism de artera cerebrala rupt si embolizat
  Va multumesc!

 9. Gabriela says:

  Buna seara,
  In incercarea de a ma descoperi si a-mi vindeca sufletul, de a cunoaste cat mai mult din tot ce inseamna dezvoltare personala, v-am gasit pe dvs acum cateva zile si v-am urmarit emisiunile inregistrate lasandu-ma fascinata de tot ceea ce spuneti.
  Va multumesc pentru ceea ce sunteti, prin simplitate si iubire fata de oameni.Tot de la cartea “Jocul vietii si cum sa il joci” am pornit si eu, dar de cateva luni…si, vreau sa spun ca mi-a schimbat viata.Afirmatiile din carte subliniate de mine, mi-au devenit rugaciuni zilnice, insa de cand v-am descoperit mi-am cumparat cartea dvs “Afirmatii pentru voi” si urmez sfaturile dvs.
  “Regasirea puterii interioare” cartea care cuprinde cele 10 carti scrise de dvs urmeaza sa o primesc si abia astept sa o citesc…
  Sunt fascinata de terapia Bowen si tare as vrea sa beneficiez de ea dar eu sunt din Constanta si, nu stiu daca dvs veti ajunge vreodata si pe aici, macar pentru a tine niste cursuri…
  Va multumesc pentru tot si, va doresc toate cele bune!
  Sunteti un om minunat!

 10. Laura says:

  Buna ziua,ma numesc Laura,am si eu o intrebare, se poate trata toxacara prin terapia Bowen?Am facut de curand niste analize de toxoplasma si valorile sunt la 110/116 IgG/igM cand cele normale sunt undeva intre 7-9.sunt ingrijorata pentru ca imi doresc o sarcina.
  Va multumesc pt timpul acordat.Sanatate multa.

 11. GABRIELA says:

  Buna ziua,

  Va rog spneti-mi daca terapia bowen da rezultate si in anevrisme de artera cerebrala rupt si embolizat?Dupa anevrism am ramas cu hemipareza stinga si tulburare afectiva anxioasa si depresiva.Daca se poate trata va rog sa-mi spuneti cum pot sa va contactez sau sa-mi recomandati un terapeut din jud. Bacau. Va multumesc!

 12. Se poate trata. Intrati pe site-ul http://www.bowtech.ro si acolo gasiti terapeutii din Bacau. Mult succes

 13. Simona Strinoiu says:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca puteti trata epilepsia (din cauza fricii), o trauma din naster, copilarie la fiul me Bogdan. De 28 de ani face tratament si nu are nici un rezultat. Sunt disperata, va rog sa ma ajutati. Sunt o mama disperata. Va multumesc!

 14. Iagaru Aurelia says:

  Buna ziua! Va urmaresc de ceva timp pe YouTube. si amcumparat si cartile dumneavoastra. va admir enorm.am un prieten care nu sta bine chiar daca analizele medicale au iesit relativ bine. este tot timpul obosit, chiar daca doarme noaptea se trezeste tot obosit. raceste des, si are probleme cu colonul. vroiam sa va intreb daca ati putea sa il primiti pentru a face terapia Bowen sau ce credeti dumneavoastra ca are nevoie.el este din Breaza, Prahova, iar eu va scriu din Firenze. va multumesc anticipat.

 15. Buna ziua. Momentan nu ofer terapii bowen și nici un fel de consilieri. Căutați pe site-ul http://www.bowtech.ro un terapeut disponibil. Mult succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *