Vindeca-te singur! (I)

 Sistemul limbic profund și relațiile

20140815_153321 “Creierul este lăcașul sentimentelor și al comportamentului uman.” {Dr.Daniel G. Amen}

Sistemul nostru limbic pofund este implicat în stabilirea stării noastre de spirit. Dacă aveți o stare de spirit distructivă sau lipsită de armonie interioară și/ sau exterioară este necesar să lucrați cu mintea voastră pentru a îmbunătăți, adică a calma activitatea sistemului limbic.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Interacțiunea cu ceilalți, mirosurile, sexualitatea și sistemul limbic profund sunt strâns legate între ele.

Dacă vă observați acțiunile legate de cele trei dimensiuni (relații, mirosuri, sexualitate) veți descoperi cât de intensă este activitatea sistemul limbic.

Pentru aceste dimensiuni tensionate, care nu sunt în echilibru cu voi, care vă aduc multe frustrări și suferințe vă voi prezenta diferite modalități care vă vor ajuta să vă  îmbunătățiți activitatea sistemului limbic.

Când sistemul limbic este supra activat, emoțiile par să preia controlul.

Modalități de ameliorarea a sistemului limbic în interacțiunile cu ceilalți.

1. Înconjurați-vă de oameni care manifestă pozitivitatea, acțiuni creatoare, bucuria, veselia, dragostea în ceea ce fac.

Observați-vă în acest moment viața voastră și implicarea în relații cu cei din jur.

Uitați-vă la oamenii care vă înconjoară?

– Sunt oameni care vă ajută să vă simțiți bine în pielea voastră?

– Sunt oameni care activează în voi potențialul vostru divin?

– Sunt oameni care vă minimalizeză ideile, visele, eforturile?

– Sunt oameni care  vă acceptă și vă apreciază așa cum sunteți?

– Sunt oameni care mereu vă duc în fluxuri de  bârfă, critici și nemulțumiri?

Faceți o listă cu 10 persoane cu care petreceți cel mai mult timp dintr-o zi și notați-vă cât de mult vă susțin în momentul prezent.

Susținerea poate fi prin: prezență, cuvinte de încurajare, încredere în ceea ce faceți și ce vreți să faceți, o mână de ajutor atunci când ai nevoie, o informație legată de proiectele voastre, dacă se bucură sincer atunci când realizați ceva, etc.

Timpul petrecut cu persoanele care vă minimalizează eforturile, care cred că nu veți reuși niciodată ce v-ați propus, care nu sunt lângă voi să vă susțină și să cocreați împreună este un timp care va influența în mod distructiv sistemul limbic și vă va slăbi entuziasmul, energia pentru ce aveți voi de făcut și vă vor îngreuna drumul spre obiectivele și visele pe care vi le-ați propus.

Sunt oameni care prin modul lor de a vedea “viața în negru”, vă dau bătăi de cap în sensul că, aveți de dat la o parte și obstacolele lor imaginare pe care vi le-au transmis și asta va supra activa sistemul limbic și de aici apar fricile, îndoielile, nehotărârile legate de proiectele voastre.

Pe de altă parte persoanele care vă inspiră încredere în forțele proprii printr-o atitudine care transmite că “totul este posibil atunci când vrei și crezi ceva”, cele a căror energie este molipsitoare și plină de viață, cele care au zâmbetul mereu pe chip, vă vor ajuta să dați viață viselor și proiectelor voastre.

Când petreceți mult timp cu anumiți oameni, vă legați de aceștia în diferite moduri destul de subtile, și de aceea, modul lor de a gândi, de a acționa și /sau reacționa, vă afectează direct sistemul limbic.

Din cercetările mele am observat că fiecare om are nevoie de o confirmare fie internă (din interiorul său) fie externă(de la cei din jurul lui), legată de faptul că că ceea ce vrea, se poate.

Atunci când ești în echilibru cu tine și ești mereu (24 din 24 de ore) conectat la Sinele tău Divin ai confirmări interioare și nu vei avea în realitatea ta oameni care să-ți diminueze încrederea în ceva sau altceva.

Atunci când ești separat de Sinele tău divin prin modul de a gândi, prin emoții și/ sau comportamente ai nevoie de confirmări exterioare. Astfel vei aduce în realitatea ta oameni care te vor susține sau nu.

Exercițiul de analiză de mai sus, privind dimensiunea relațională vă va ajuta să vedeți unde vă situați, ce oameni ați atras în realitatea voastră și cum să schimbați modul de relaționare astfel încât să vă diminuați activitatea sistemului limbic.

Și cum interiorul se reflectă întotdeauna în exterior, în timp veți observa că, datorită faptului că ați îmbunătățit activitatea sistemului vostru limbic și v-ați conectat la Sinele vostru Divin, prin acțiuni și comportamente constructive, de pace, liniște, armonie, veți atrage oameni co-creatori în realitatea voastră.

În ceea ce mă privește, atunci când mi-am făcut această analiză nici nu a trebuit să mai comunic cuiva că mă deranjează cum privește ceea ce vreau eu să fac, sau să dau explicații sau să fac polemici că nu îmi place ceva sau altceva, ci în realitatea mea cei care erau oportuniști, neîncrezători, lingușitori (pe care i-am atras cândva, prin salvatorul din mine) pur și simplu au dispărut, sau nu ne-am mai corelat nici cu telefoanele, nici cu vizitele, datorită activităților diferite desfășurate de mine.

Asta deoarece, conform fizicii cuantice nu am mai făcut frecvență specifică cu ei, deoarece eu nu mai conțineam neîncrederea în mine, nevoia de confirmare din exterior, salvatorul (nevoia de a demonstra că sunt bună), și ei nu au mai avut acces energetic și informațional (subtil) în realitatea mea.

Prin faptul că mi-am îmbunătățit relația cu mine și cu Sinele meu divin, mi-am îmbunătățit activitatea sistemului limbic și am făcut loc în viața mea, ca să vină oameni pe aceeași frecvență cu mine, dornici de evoluție, de dezvoltare, de creație.

Concluzie:  “Modul în care funcționează sistemul limbic profund este esențial pentru existența noastră. De aceea petreceți cât mai mult timp în preajma oamenilor care vă ajută să vă îmbunătățiți activitatea sistemului limbic profund, în loc să stați în preajma celor care îl inflamează.” {Dr.Daniel G.Amen}.  (Va urma).

5 comments

 1. valentina says:

  Buna seara Niculina. Citesc despre legile lui Zamolxe din cartea ta si tot se vorbeste de focul sacru. Stati langa focul sacru, priviti focul sacru cu copiii vostri,….. Ce inseamna si cum pot sa am acest foc? Este un sens figurat sau este bine sa aprindem o candela, o lumanare, un foc de lemne? care este solutia cea mai buna sa avem si sa folosim acest foc sacru. Multumesc.
  traiesc intr-o zona in care rar gasesc oameni positivi poate e vina mea ca nu-i atrag. ne poti da exemple de afirmatii care ne-ar putea ajuta?
  e buna asta: Eu am dintotdeauna perfect functional sistemul limbic profund sau eu sunt dintotdeauna sistemul limbic profund activat la maxim? multumesc din suflet

 2. Afirmațiile să le formulați în termeni de “Eu sunt dintotdeauna…”- astfel veți face frecvență specifică cu ceea ce vreți și se va împlini. Focul sacru este orice sursă luminoasă(la ei era soarele) în care să vă concentrați și să vă puteți stăpâni mintea. Adică să nu mai treacă prin mintea d-voastră orice gând fără să-l conștientizați și să-l creați d-voastră conștient. Mult succes

 3. valentina says:

  Multumesc din suflet pentru promptitudinea raspunsurilor. Fiti binecuvantata pentru lumina ce in lume o revarsati.

 4. Zoe says:

  Draga Niculina m-ai pus pe ganduri! Constat ca cercul meu de prieteni a disparut! Cel mai bine ma simt eu si cu mine insami si evident cu cartile, cu emisiunile in care tu vorbesti si cu articolele pe care le scrii!

  Multumesc!

 5. Buna ziua d na Gheorghita
  Va rog frumos sa mi da ti un sfat: eu sunt de ani de zile ingrijitoare la domiciliu pt persoane cu dizabilitati fizice si mentale cu diferite clase de periculozitate, cum pot eu sa ma apar faptic de atacul psihologic a acestor bolnavi, pentru ca traiesc 24h din 24h doar cu ei…..am doar 2 h libere!!!
  Multumesc, Iolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *